E-mobilnost: easyJet uvaja električna letala po letu 2027 – TOPNEWS.si

E-mobilnost: easyJet uvaja električna letala po letu 2027

E-mobilnost: easyJet uvaja električna letala po letu 2027

Iz britanskega nizko-cenovnega prevoznika easyJet so sporočil, da njihov načrt glede uvedbe električnih letal na določenih progah po,letu 2027 dobro napreduje in poudarili, da je easyJetov partner v tem projektu vstopil v novo fazo razvoja motorjev.

EasyJet je namreč lani napovedal, da namerava do leta 2027 v sodelovanju z ameriško inovativno družbo Wright Electric uvesti v uporabo okolju prijazna električna letala, ki proizvajajo manj hrupa.

Po uspešnem projektu letala z dvema sedežema, v družbi Wright sedaj delajo na električnem motorju za letalo z devetimi sedeži, ki ga bodo spustili v promet prihodnje leto.

Najprej načrtujejo uvedbo poletov električnih letal na progah do razdalj okoli 500 kilometrov.

Ti projekti vlivajo upanje britanski letalski družbi v prihodnost letal na električni pogon.

“Potovanje z letali na električni pogon postaja realnost in jasno se nam nakazuje prihodnost, ki ne bo v celoti odvisna od letalskega goriva,” je poudaril izvršni direktor britanskega prevoznika Johan Lundgren.

EasyJet želi v desetih letih uvesti letala na električni pogon na progah, dolgih približno 500 kilometrov, kar pomeni, da jih bodo lahko uporabili na relaciji London-Amsterdam, ki je druga po prometni frekvenci v Evropi.

Letalski prevoznik easyJet je že pred tem napovedal, da želi do leta 2022 zmanjšati emisije ogljikovega dioksida za 10 odstotkov na potnika na kilometer z uporabo letal z izboljšano ekonomičnostjo porabe goriva, kot je novi Airbus A320neo.

Letalo na električni pogon, ki bi izpuščalo manj škodljivih plinov, bi povzročalo manj hrupa in nižje stroške, zato bi bilo zelo privlačno tudi za vse ostale letalske prevoznike, saj je poraba goriva eden od njihovih največjih stroškov in letos je njegova cena naglo poskočila.

COMMENTS

Wordpress (0)