Ukrajinska varnostna služba: V nasilne proteste rumenih jopičev vmešani tudi ruski obveščevalci? – TOPNEWS.si

Ukrajinska varnostna služba: V nasilne proteste rumenih jopičev vmešani tudi ruski obveščevalci?

Ukrajinska varnostna služba: V nasilne proteste rumenih jopičev vmešani tudi ruski obveščevalci?

Ruske specialne službe bi lahko bile vmešane v organizacijo protivladnih protestov v Franciji, je napisala ukrajinska Varnostna služba na svojem Facebook profilu.

Radikalni elementi v Franciji delujejo “pod vodstvom“ pripadnikov FSB in Glavne uprave Generalštaba Oboroženih sil Rusije (GRU), trdi ukrajinska varnostna služba SBU.

Kot dokaz za takšne obtožbe na račun Rusije je ukrajinski resor objavil fotografijo iz Pariza, na kateri sta dva moška v rumenih jopičih, ki držita v rokah zastavo samorazglašene Donecke Narodne Republike.

Objavil/a Служба безпеки України dne Nedelja, 09. december 2018

“Mednarodne meje niso ovira za rusko hibridno agresijo. Umazane metode Kremlja rušijo evropsko stabilnost, saj v njej vidijo grožnjo proti sebi,” je sporočil predsednik Varnostne službe Ukrajine Vasilij Gricak.

Poleg tega v sporočilu še navaja, da ruske specialne službe, ki za hrbti mirnih demonstrantov organizirajo nemire in nasilje v Franciji, domnevno pripravljajo podobne provokacije v Belgiji, Nemčiji, Španiji, Bolgariji in drugih državah Evrope.

Center Pariza je bil včeraj blokiran zaradi novih močnih protivladnih demonstracij “rumenih jopičev“. Po celodnevnih spopadih demonstrantov s policijskimi silami je francoski minister za notranje zadeve obvestil, da je situacija pod nadzorom. Protivladnih protestov po Franciji se je udeležilo okoli 125.000 ljudi, več kot 100 jih je poškodovanih, približno 1.700 pa so jih aretirali.

Ameriška tiskovna agencija Associated Press je danes poročala, da bo danes francoski predsednik Emmanuel Macron imel govor naciji, v katerem naj bi sporočil zelo pomembno informacijo, da bi tako zaustavil nadaljnje proteste rumenih jopičev.

V zvezi z obtožbami ukrajinske varnostne službe se je oglasil tudi Kremelj. Tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je poudaril, da “Rusija dogodke v Parizu smatra kot francosko notranje vprašanje”.

Peskov je še poudaril, da se Rusija nikoli ne vmešava v notranja vprašanja drugih držav, vključno s Francijo. “Vsaka izjava o vpletenosti Rusije ni nič drugega kot kleveta”, je dejal Peskov, ki je še poudaril, da je Rusija naredila veliko v razvoju bilateralnih odnosov s Francijo, katere suverenost Rusija spoštuje.

COMMENTS

Wordpress (0)