ZAGREB FORMAT – “Jutri se začne danes” – TOPNEWS.si

ZAGREB FORMAT – “Jutri se začne danes”

ZAGREB FORMAT – “Jutri se začne danes”

22. decembra 2018 bo v Zagrebu potekalo mednarodno strokovno srečanje o varnosti Srednje in Jugovzhodne Evrope. Gre za začetni dogodek v okviru projekta “ZAGREB FORMAT”. Dogodek bo odprl Franjo Habulin, predsednik Zveze antifašistov in borcev antifašistov Hrvaške SABH.

Tema prvega srečanja »ZAGREB FORMAT« bo Vloga regionalnih držav v perspektivi oblikovanja novih konceptov evropske varnosti. Mednarodnega strokovnega srečanja o varnosti Srednje in Jugovzhodne Evrope se bodo udeležili javni predstavniki, profilni strokovnjaki, novinarji iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine in Madžarske, ki bodo razpravljali o možnostih in tveganjih, povezanih s projektom za oblikovanje združenih oboroženih sil Evrope ter predstavili osnutke in načela novih ravni čezmejnega sodelovanja držav v regiji.

Mednarodno strokovno srečanje “ZAGREB FORMAT” načrtuje zaključek razprave s sprejetjem posebnega končnega sklepa. Dokument naj bi bil edinstven: “vsota nasprotujočih si mnenj”, kar pomeni, da ima vsaka zastopana stranka pravico v osnutek končne resolucije vnesti svoj poseben pogled na katerokoli obravnavano temo. Po mnenju organizatorjev je to načelo eden najpomembnejših korakov pri vzpostavitvi sistema mednarodnega zaupanja, ki je bistvenega pomena v pogojih najnovejših groženj in izzivov na evropski celini.

COMMENTS

Wordpress (0)