(VIDEO) Ameriški senatorji po sestanku z direktorico CIA: Savdski princ je ukazal Khashoggijev umor! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ameriški senatorji po sestanku z direktorico CIA: Savdski princ je ukazal Khashoggijev umor!

(VIDEO) Ameriški senatorji po sestanku z direktorico CIA: Savdski princ je ukazal Khashoggijev umor!

Direktorica CIA Gina Haspel je danes za zaprtimi vrati seznanila ameriške senatorje o ugotovitvah CIA glede umora novinarja Jamala Khashoggia 2. oktobra v savdskem konzulatu v Istanbulu. Kmalu zatem sta dva republikanska senatorja novinarjem izjavila, da “ni dvoma” o tem, da je savdski kronski princ Mohamed bih Salman ukazal Khashoggijev umor.

Senator Lindsey Graham, vodja pododbora za kazniva dejanja

Senator Bob Corker, predsednik zunanjepolitičnega odbora

Tako stališče je v neposredni nasprotnosti s stališčem ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je pred kratkim dejal, da CIA “absolutno zagotovo ni nič odkrila”.

“Nimam nikakršnega dvoma, da je princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman ukazal umor, in da je bil obveščen o poteku dogajanja”, je dejal novinarjem Bob Corker po sestanku z direktorico CIA Gino Haspel.

Lindsey Graham, Trumpov zaveznik v Senatu, je ocenil, da je bil savdski princ sostorilec umora na najvišji možni ravni.

Corker, predsednik zunanjepolitičnega odbora, je dejal, da na sestanku, ki je trajal približno eno uro, niso poslušal zvočnega posnetka Khashoggijevega umora 2. oktobra v savdskem konzulatu v Istanbulu.

Sestanka z Gino Haspel se je udeležilo nekaj republikanskih in demokratskih senatorjev. Na sestanku so bili prisotni tudi funkcionarji raznih odborov, ki se ukvarjajo s področjem varnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)