(VIDEO) Tajni pogovor Macrona s kronskim princem Mohamedom bin Salmanom: Zaskrbljen sem…nikoli me ne poslušaš! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Tajni pogovor Macrona s kronskim princem Mohamedom bin Salmanom: Zaskrbljen sem…nikoli me ne poslušaš!

(VIDEO) Tajni pogovor Macrona s kronskim princem Mohamedom bin Salmanom: Zaskrbljen sem…nikoli me ne poslušaš!

Francoske oblasti so potrdile, da sta se predsednik Francije Emanuel Macron in savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman pogovarjala o umoru novinarja Jamala Khashoggia in vojni v Jemnu, nakar je mikrofon “ulovil” neuradni pogovor ob robu vrha G20 v Buenos Airesu v Argentini.

Francoski predsednik Emmanuel Macron in savdski kronski princ Mohamed bin Salman sta imela neformalni pogovor ob robu vrha G20, stala sta drug nasproti drugemu in nista opazila, da njuno konverzacijo snema kamera. Tema njunega pogovora ni bila takoj jasna, vendar je Macronov pomočnik kasneje potrdil, da sta se Macron in bin Salman pogovarjala o umoru novinarja Khashogia 2. oktobra v konzulatu kraljestva Savdske Arabije v Turčiji in o vojni v Jemnu, katerega bombardira koalicija na čelu s Savdsko Arabijo in ZDA.

Britanski Guardian je analiziral njuno delno slišno konverzacijo.

“Ne skrbi”, je dejal princ Mohamed francoskemu predsedniku.

“Zaskrbljen sem. Zaskrbljen sem… Povedal sem ti”, je odgovoril Macron.

“Da, povedal si mi. Hvala ti, zelo”, je dejal princ.

“Nikoli me ne poslušaš”, je nadaljeval Macron.

“Ne, poslušam te, seveda”, je odvrnil princ s širokim nasmehom, ko je videl televizijske kamere.

“Zato, ker sem ti povedal. To je bilo bolj pomembneje od tebe,” je dejal Macron s kislim nasmehom, nato pa se je obrnil stran od kamere, da bi nadaljeval pogovor.

Francoski predsednik je nato povedal nekaj, kar se ni slišalo.

“To je OK. Lahko se izborim s tem”, je nato odgovoril savdski princ.

V še enem delu pogovora, ki ga je bilo moč slišati, je Macron dejal: “Jaz sem človek besed”.

Iz Elizejske palače so sporočili, da sta se Macron in bin Salman pogovarjala pet minut ob robu vrha G20, in da je Macron savdskemu princu posredoval “zelo trdno sporočilo” v zvezi z umorom novinarja Khashoggia in poudaril potrebo po politični rešitvi krize v Jemnu.

COMMENTS

Wordpress (0)