Francoski predsednik Macron prispel na G20: Na letališču ga je pričakala prazna preproga! – TOPNEWS.si

Francoski predsednik Macron prispel na G20: Na letališču ga je pričakala prazna preproga!

Francoski predsednik Macron prispel na G20: Na letališču ga je pričakala prazna preproga!

Večina svetovnih voditeljev je ob prihodu v Argentino, kjer se bo odvijal vrh G20, imela tudi primeren sprejem, imeli so celo tretma z rdečo preprogo ali pa jih je na letališču pričakal vsaj en visok državni funkcionar. Za razliko od drugih predsednikov je francoskega predsednika pričakala le prazna preproga, vrhunec pa je doživel, ko se je rokoval z letališkimi delavci.

Uradniki v oblekah, razporejeni vzdolž rdeče preproge, da bi v znak dobrodošlice pozdravili visoke goste, so pričakali večino svetovnih voditeljev, ki so prispeli v Buenos Aires. Kitajskega predsednika Xija Jinpinga je pričakal celo vojaški orkester!

Za nekatere je bilo več, za druge manj: ameriškega predsednika Donalda Trumpa je pričakala rdeča preproga, brez enega samega argentinskega državnega funkcionarja (le osebje ameriškega veleposlaništva).

Ko sta francoski predsednik Emmanuel Macron in prva dama Francije stopila iz letala, razen posadke, nikjer ni bilo žive duše. Macron se je zmedeno odločil, da se bo rokoval kar z letališkim osebjem.

Da bi bila situacija še bolj ironična, sta dva letališka delavca, ki sta pozdravila Macrona, imela na sebi telovnika močo rumene barve, prav taka, kot so jih nosili demonstranti, ki so pred tednom dni v protestih Pariz spremenili v gorečo cono.

Šele ko je Macron s soprogo vstopil v svoj avtomobil, je k njemu pristopila podpredsednica Argentine Gabriela Michetti, ki je Macronu pojasnila, da je zamudila zaradi problemov s protokolom.

COMMENTS

Wordpress (0)