Zaradi županske kandidatke deložirali mater samohranilko s tremi otroki: Lokalne volitve v drugem krogu na Ptuju na “nož”! – TOPNEWS.si

Zaradi županske kandidatke deložirali mater samohranilko s tremi otroki: Lokalne volitve v drugem krogu na Ptuju na “nož”!

Zaradi županske kandidatke deložirali mater samohranilko s tremi otroki: Lokalne volitve v drugem krogu na Ptuju na “nož”!

Na Ptuju so volivci največ glasov zaupali Nuški Gajšek in Štefanu Čelanu, ki se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu, kjer bo očitno šlo na nož. V prvem krogu je sicer volilo 10.633 ali 54,56 odstotka volilnih upravičencev. Največ glasov so volivci v prvem krogu zaupali Nuški Gajšek iz vrst SD (27,95 %) in Štefanu Čelanu, neodvisnemu kandidatu pa (24,67 %).

Štefan Čelan, 60-letni doktor znanosti, je direktor Znanstveno raziskovalnega središča Bistra Ptuj. Izhaja iz skromne družine, študija se je lotil šele ob rednem delu, a nato uspešno opravil tudi doktorat s področja kemijske tehnologije. Pred porazom na prejšnjih volitvah je bil ptujski župan že tri mandate kot kandidat LDS, tokrat pa je za kandidaturo zbral podpise občanov. V času slovenskih vstaj so mu protestniki kot takratnemu županu očitali, da je zgradil hobotnico vezi in poznanstev. Očitki so se pred tokratnimi volitvami znova začeli pojavljati v javnosti, a jih zavrača kot lažne.

Nuška Gajšek, 37-letna diplomirana politologinja kandidira s svojo stranko SD. Tudi sicer je Ptujčanka že deset let zaposlena v poslanski skupini SD v državnem zboru; pred tem je izkušnje nabirala v Bruslju kot pripravnica v Evropskem parlamentu. Je tudi članica ptujskega mestnega sveta, kjer vodi svetniško skupino svoje stranke in sodi med najbolj aktivne svetnike. V župansko kandidaturo se je podala, ker z načinom dela v iztekajočem se mandatu ni bila zadovoljna. Če bo zmagala, bo Gajškova edina županja v slovenskih mestnih občinah.

O okusih volivcev in političnih stilih se sicer ne opredeljujemo, pa vendarle smo v redakcijo Topnews prejeli anonimko z informacijo, v kateri si sicer anonimni avtor postavlja pod vprašaje “kako bo županovala Nuška Gajšek, če bi v nedeljo zmagala na županskih volitvah v MO Ptuj. Stil vodenja občine je namreč županska kandidatka pokazala že z vselitvijo v 74 kvadratnih metrov veliko neprofitno stanovanje sredi Ptuja. Zakaj je pred njeno vselitvijo morala deložirati socialno ogroženo mater samohranilko s tremi otroki, bi seveda moralo pojasniti Stanovanjsko podjetje Ptuj. Zakaj pa je toisto stanovanje dobila županska kandidatka iz stranke SD, pa bi seveda morala pojasniti komisija iz časa županovanja dosedanjega župana Senčarja.

In dalje: zakaj je neprofitno stanovanje bilo dodeljeno Nuški Gajšek, pa bi moral povedati tudi predsednik slovenskega parlamenta in predsednik stranke SD Dejan Židan. Postavlja se vprašanje, ali res Gajškova, ki bi se rada zavihtela na županski stol na Ptuju, nima plače niti za cenzus, ki je slabši od matere s tremi otroki? V “belem” svetu velja, da župani postajajo lokalni veljaki, ki so s svojim delom dokazali, da so ekonomsko močni in neodvisni. Če so poskrbeli za svojo ekonomijo, bodo lahko tudi za občinsko, mar ne? Nuška Gajšek pa ne samo, da si ne more zaslužiti pri svoji stranki SD oziroma v parlamentu niti toliko, da bi plačevala najemnino, pa bi rada vodila eno od mestnih občin v SLO”, se vprašuje avtor anonimnega sporočila.

Stanovanje (1)

COMMENTS

Wordpress (0)