Trump grozi z vetom na odločitev Senata zaradi Khashoggia: Senatorji vse bolj nezadovoljni z odnosom ZDA do Savdske Arabije! – TOPNEWS.si

Trump grozi z vetom na odločitev Senata zaradi Khashoggia: Senatorji vse bolj nezadovoljni z odnosom ZDA do Savdske Arabije!

Trump grozi z vetom na odločitev Senata zaradi Khashoggia: Senatorji vse bolj nezadovoljni z odnosom ZDA do Savdske Arabije!

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je zagrozila z vetom na resolucijo zgornjega doma kongresa, ki bi prekinila angažma ZDA v vojni v Jemnu, ki jo vodi Savdska Arabija.

Bela hiša grozi z vetom, medtem ko se ministra Michael Pompeo in obrambni minister James Mattis v kongresu pogovarjata s senatorji, ki so vse bolj nezadovoljni s stališčem ZDA do Savdske Arabije po umoru novinarja Jamal Khashoggia.

Vodja republikanske večine v senatu Mitch McConnell je dejal, da je potreben “neke vrste odgovor” zaradi vloge Savdske Arabije pri umoru Khashoggia v savdskem konzulatu v Istanbulu, poroča AP.

Michael Pompeo, državni sekretar za zunanje zadeve

Senat razmišlja o glasovanju o resoluciji Senata o Jemnu, ki bi lahko bilo že danes.

Državni sekretar Michael Pompeo se v govoru za Senat, v katerega je imela vpogled agencija AFP, sprašuje: “Kaj bi se zgodilo, če bi se ZDA umaknile? Kriza v Jemnu bi bila še hujša”.

V Pompejevem govoru naj bi pisalo, da bi odtegnitev pomoči arabski koaliciji v Jemnu ogrozilo tudi ameriško varnost in varnost ameriških zaveznikov na Bližnjem vzhodu, saj bi umik Združenih držav Amerike negativno vplival na možnosti Združenih držav, da bi preprečile širjenje ekstremističnih organizacij. “

“Naša naloga je, da pomagamo Savdski Arabiji in Združenim arabskim Emiratom v boju proti šiitskim upornikom v Jemnu, ki imajo podporo Irana,” naj bi pisalo v Pompejevem govoru.

COMMENTS

Wordpress (0)