(VIDEO) Srbski zunanji minister Ivica Dačić: Kosovo je hotelo “preko Kurza do Interpola” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Srbski zunanji minister Ivica Dačić: Kosovo je hotelo “preko Kurza do Interpola”

(VIDEO) Srbski zunanji minister Ivica Dačić: Kosovo je hotelo “preko Kurza do Interpola”

V izjavi za medije po glasovanju za sprejem Kosova v Interpol na generalni skupščini omenjene organizacije v Dubaju je predsednik Kosova Hashim Thaci dejal, da ni zmagovalcev. Dodal je, da je bilo glasovanje za sprejem Kosova v Interpol tajno, vendar obstaja možnost, da so države, ki so priznale neodvisnost Kosova, glasovale proti njegovemu članstvu, kar je slaba novica.

https://twitter.com/uvrnuticekas/status/1064838799916707844

“V integracijskih procesih smo tu, kjer smo v okoliščinah, ki zahtevajo razmislek, v razmerah pritiska Srbije na Generalno skupščino Interpola. Želel bi se zahvaliti državam, ki so nas podprle. Kosovo ima svojo pot kot neodvisna država. Današnji neuspeh kaže na izkušnjo velike zavezanosti policiji in institucijam,” je dejal Thaci, ki je še dodal, da ni zmagovalcev, vendar lahko svobodno reče, da je Kosovo izgubilo, kot tudi Srbija, saj je zmagal le organizirani kriminal,” je dejal Thaci, poroča spletni portal Insiders. Kosovo je želelo biti garant miru in boja proti terorizmu in kibernetskemu kriminalu. “Še enkrat je treba pojasniti, da bi morala Kosovo in Srbija, namesto da preprečujeta druga drugi svojo pot, doseči končni dogovor,” je dejal Thaci.

Zelo odmevna pa je izjava ministra za zunanje zadeve Srbije Ivice Dačića, ki odmeva v regiji in Evropi, v kateri je zlil svoj gnev na avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza in vicekanclerja Heinza-Christiana Stracheja, ki sta obljubila podporo Srbiji, nato pa je Avstrija vseeno glasovala za Kosovo.

COMMENTS

Wordpress (0)