Rusko zadnje opozorilo Poljski: Rusija ima pripravljen odgovor, če bodo ZDA postavile vojaško bazo na Poljskem – TOPNEWS.si

Rusko zadnje opozorilo Poljski: Rusija ima pripravljen odgovor, če bodo ZDA postavile vojaško bazo na Poljskem

Rusko zadnje opozorilo Poljski: Rusija ima pripravljen odgovor, če bodo ZDA postavile vojaško bazo na Poljskem

Če se bodo Združene države Amerike odločile postaviti vojaško bazo na Poljskem, bo Rusija preusmerila svoja obrambna sredstva, da bi se zaščitila pred temi novimi grožnjami, je dejal član Sveta odbora za obrambo in varnost Ruske federacije Franc Klincevič.

Minister za nacionalno obrambo Poljske Mariusz Blaščák je za poljski radio že prej povedal, da je gradnja ameriške vojaške baze na Poljskem zaključena zadeva.

“Rusija ima zagotovo širok vojaški potencial, visoko precizno orožje dolgega dosega, in v primeru gradnje take baze, je popolnoma jasno, da bo prišlo do njegove prerazporeditve, da bi lokalizirati grožnjo. Takšno bazo jasno razumemo kot očitno grožnjo,” je dejal Klincevič, poroča Sputnik.

Klincevič je opozoril, da Rusija nima pravice, da se ne bi na kaj takega odzvala.

Franc Klincevič, senator in član sveta Odbora za obrambo in varnost Ruske federacije

Klincevič je še poudaril, da se ZDA, s krepitvijo svoje vojaške prisotnosti v vzhodni Evropi in gradnjo novih vojaških baz, ne skrivajo več pod krinko odpravljanja nevarnosti pred Iranom, kot so to počele v preteklosti.

“Vendar pa smo velikokrat opozorili, da bo prebivalstvo držav, v katerih se bodo pojavile vojaške baze ZDA, v zelo resni nevarnosti, če se bodo proti Rusiji iz teh baz začela agresivna dejanja, tega pa ne smemo pozabiti,” je dejal Klincević.

COMMENTS

Wordpress (0)