Pricurljal prepis grozljivega posnetka mučenja in umora novinarja Khashoggia: Grozljivo je, ker nosim obleko človeka, ki smo ga ubili pred 20 minutami! – TOPNEWS.si

Pricurljal prepis grozljivega posnetka mučenja in umora novinarja Khashoggia: Grozljivo je, ker nosim obleko človeka, ki smo ga ubili pred 20 minutami!

Pricurljal prepis grozljivega posnetka mučenja in umora novinarja Khashoggia: Grozljivo je, ker nosim obleko človeka, ki smo ga ubili pred 20 minutami!

Turški mediji so objavili prve transkripte zvočnih zapisov zadnjih trenutkov Jamala Khashoggia v savdskem konzulatu v Istanbulu 2. oktobra.

“Spusti mojo roku! Kaj bi rad naredil?”, se sliši na posnetku pogovor Khashoggia z nekom pri vstopu v konzulat.

Khashoggi se je srečal s štirimi osebami, med katerimi ga je ena oseba zgrabila za roko takoj, ko je vstopil v konzulat.

Četverica je novinarja Khashoggia odpeljala v upravno “enoto B” konzulata. Tam so se jima pridružili več kot trije moški, vključno z Maherjem Abdulazizom Mutrebom, domnevnim vodjem 15-članske skupine, imenovane “enota smrti”.

“Izdajalec! Plačal boš”, se sliši Mutrebove besede, piše turska spletna stran Haberturk.

Turski uradniki so ugotovili, da je na zvočnem posnetku Mutrebov glas, saj so ga primerjali z vzorcem njegovega glasu, ki ga je posnela turška mejna policija med njegovim vstopom v Turčijo. Isti glas je tudi na posnetkih telefonskih pogovorov iz konzulata.

Zvokom pretepanja in mučenja sledi tišina, ki traja uro in 15 minut. Zatem se sliši nov glas: “Grozljivo je nositi obleko človeka, ki smo ga ubili pred 20 minutami”, se sliši inženirja Mustafo al-Modainija, ki se v tistem trenutku pripravlja, da bo izstopil iz konzulata kot Khashoggiev dvojnik.

Pritožuje se, da so mu Khashoggievi čevlji premajhni, njegovi kolegi pa so mu dovolili, da si obuje svoje športne copate, kar ga je kasneje tudi izdalo turškim oblastem.

Turška policija še vedno ni našla posmrtnih ostankov Jamala Khashoggia, novinarja Washington Posta in kritika oblasti v Riadu.

COMMENTS

Wordpress (0)