Angela Merkel bi lahko odšla s položaja tudi že prej, kot je najavila! – TOPNEWS.si

Angela Merkel bi lahko odšla s položaja tudi že prej, kot je najavila!

Angela Merkel bi lahko odšla s položaja tudi že prej, kot je najavila!

Nemška kanclerka Angela Merkel je najavila, da leta 2021 ne bo kandidirala za novi mandat (ko se ji izteče sedanji), vendar bi utegnila funkcijo zapusti že prej, je izjavil Knut Fleckenstein, evropski poslanec in funkcionar Socialdemokratske stranke nemčije, koalicijske partnerice kanclerkine Krščansko-demokratske unije v nemški zvezni vladi.

Knut Fleckenstein, evropski poslanec nemške SPD

“Možno je, da bo odšla še pred letom 2021. Velika koalicija bo leta 2020 naredila pravi presek stanja, če bodo ocenili, da ni dobro, potem menim, da koalicija ne bo zdržala celega mandata štirih let. Potem je to čas za novega kanclerja”, je dejal Fleckenstein za B92.net.

Merklova je konec oktobra sporočila, da se bo umaknila iz politike po zaključku svojega kanclerskega mandata leta 2021, odločitev o umiku s funkcije vodje Krščansko-demokratske stranke je sprejela po slabih volilnih rezultatih na Bavarskem in v Hessnu.

Novinar Deutsche Welle Nemanja Rujević je pred časom pojasnil, da se “je godrnjanje v stranki proti Merklovi prvič pojavilo med grško dolžniško krizo, ko je avtoriteta tedanjega ministra za finance Wolfganga Schäubla kljub vsemu zadostovala, da so demokrščani z večino podprli programe pomoči Grčiji s pogojevanjem varčevalnih ukrepov.”

“Šele begunska kriza je vrgla na površje odprto nezadovoljstvo. Merklovo so označili kot krivca za krepitev desničarske Alternative za Nemčijo (AfD), kot nekoga, ki je CDU odvlekel preveč v levo in pustil številne konzervativne volivce brez političnega gnezda”, je dejal Rujević.

COMMENTS

Wordpress (0)