(VIDEO) Po hudem besednem obračunu ameriški predsednik Donald Trump napodil novinarja iz Bele hiše in mu ukinil novinarsko prepustnico – TOPNEWS.si

(VIDEO) Po hudem besednem obračunu ameriški predsednik Donald Trump napodil novinarja iz Bele hiše in mu ukinil novinarsko prepustnico

(VIDEO) Po hudem besednem obračunu ameriški predsednik Donald Trump napodil novinarja iz Bele hiše in mu ukinil novinarsko prepustnico

Bela hiša je ukinila novinarsko prepustnico dopisniku CNN-a Jimu Acosti po njegovem prerekanju s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom med novinarsko konferenco v Beli hiši.

“CNN bi se moral sramovati, ker delate zanje. Vi ste nevzgojena in grozna oseba,” je dejal Trump Jimu Acosti med briefingom v Beli hiši, dan po ameriških vmesnih volitvah.

“Zadosti je, vrnite mikrofon”

“Zadosti je, vrnite mikrofon”, je dejal Trump Acosti, ker se je novinar z njim kregal zaradi karavane migrantov, ki se giblje iz Srednje Amerike proti ameriški meji. “Ko objavljate lažne vesti, kar CNN počne v veliki meri, ste vi sovražnik ljudstva”, je dodal Trump na koncu prepira z novinarjem Acosto.

Potem ko je asistentka v Beli hiši na podlagi Trumpovega ukaza novinarju Acosti fizično pokušala odvzeti mikrofon, ga Acosta ni hotel izpustiti iz rok.

V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek incidenta:

Novinar CNN-a, ki je že bil tarča predsednikovih napadov, je nadaljeval s postavljanjem vprašanj o preiskavi ruskega vmešavanja v ameriške volitve, medtem pa se je predsednik oddaljeval od govornice, saj ni hotel več odgovarjati na novinarjeva vprašanja.

Združenje poročevalcev iz Bele hiše je pozvalo Belo hišo k umiku odločitve o odvzemu novinarske prepustnice poročevalcu CNN-a po razpravi s Trumpom. Omenjeno združenje je še poudarilo, da se novinarsko prepustnico, ki jo izdajo oblasti, uporablja kot sredstvo za kaznovanje poročevalcev.

COMMENTS

Wordpress (0)