Šokanten intervju zaročenke umorjenega novinarja: Ne grem v Belo hišo, vem zakaj me je Trump povabil! – TOPNEWS.si

Šokanten intervju zaročenke umorjenega novinarja: Ne grem v Belo hišo, vem zakaj me je Trump povabil!

Šokanten intervju zaročenke umorjenega novinarja: Ne grem v Belo hišo, vem zakaj me je Trump povabil!

Zaročenka umorjenega savdskega novinarja Jamala Khashoggia, Hatice Cengiz, je zavrnila povabilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj obišče Belo hišo, zaradi tega, kot je poudarila, jo je Trump povabil s ciljem, da bi pridobil javnost na svoj stran.

V televizijskem intervjuju, prvem, od kar je njen zaročenec 2. oktobra vstopil v konzulat Savdske Arabije v Istanbulu, iz katerega pa ni nikoli izstopil, je Hatice Cengiz dejala, da je Trumpovo vabilo “razumela kot izjavo zaradi pridobivanja naklonjenosti javnosti”, poroča agencija Reuters.

Poudarila je, da ne bo sprejela povabila vse dokler ZDA ne pokažejo iskrene napore pri reševanju Khashoggijevega umora in zahtevajo, da se odgovorne postavi pred roko pravice.

Khashoggijeva zaročenka je v intervjuju še povedala, da je bil njen zaročenec Khashoggi prvič v savdskem konzulatu 28. septembra, vendar so ga takrat korektno obravnavali.

Povedala je še, da je vedela, da je imel Khashoggi pred obiskom konzulata dvome, da bi se mu utegnilo kaj zgoditi, vendar ni verjel, da bi ga lahko aretirali ali poškodovali v Turčiji.

“Prepričan je bil, da je Turčija varna država, in če bi ga pridržali ali zasliševali, bi se zadeva zelo hitro razrešila”, je dodala.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan je v petek od Savdske Arabije zahteval, da sporoči, kdo je ukazal Khashoggijev umor, in kje se nahajajo njegovi posmrtni ostanki.

COMMENTS

Wordpress (0)