Grozljiva fotografija razjezila ves svet! – TOPNEWS.si

Grozljiva fotografija razjezila ves svet!

Grozljiva fotografija razjezila ves svet!

Savdski kralj Salman in njegov sin prestolonaslednik Mohammad sta se srečala s sinom in bratom umorjenega novinarja Jamala Khashoggija in jima izrazila sožalje.

Kralj Salman in princ Mohammad sta povabila Khashoggijevega sina na sestanek v kraljevski dvor v Riadu.

Fotografija, na kateri se prestolonaslednik Savdske Arabije rokuje s Salahom Khashoggijem, sinom umorjenega savdskega novinarja, je zaokrožila po svetu in izzvala zgražanje in bes svetovne javnosti.

Izraz na obrazu Khashoggijevega sina, ki so mu prepovedali zapustiti Savdsko Arabijo po umoru njegovega očeta, pove vse.

Po potrditvi informacije, da so Khashoggija, sicer kritika savdskega režima, brutalno umorili in razkosali v savdskem konzulatu v Istanbulu, vsi kažejo s kazalcem na prestolonaslednika in ga obtožujejo, da je ukazal novinarjevo pogubljenje.

Verjame se, da sta bila sin Salah Khashoggi in njegov stric primorana k rokovanju s kraljem in prestolonaslednikom.

“Sin Jamala Khashoggija je bil prisiljen rokovati se z Mohammadom bin Salmanom, človekom, za katerega se verjame, da je ukazal umor in razkosanje njegovega očeta”, je napisal eden od uporabnikov Twitterja.

https://twitter.com/see_soon121/status/1054142655721021440

Drugi so se spraševali, kako je videti pogovor mladega Salaha in savdskega prestolonaslednika: Mohamed bin Salman: Zdravo, ubil sam ti očeta. Khashoggijev sin: Vem”, je napisal nek drug uporabnik omenjene družbene mreže.

Pojavile so se tudi karikature princa Mohammada bin Salmana s krvavimi rokami in Khashogijevim truplom, skritim pod obleko, medtem ko se pretvarja, da ne ve nič o tem, kaj se je novinarju zgodilo.

Jamala Khashogija so ubili 2. oktobra v konzulatu Savdske Arabije v Istanbulu, Riada je najprej zanikal njegov umor, nato pa so le priznali, da je umrl med zaslišanjem v pretepu na konzulatu.

Zaradi tega je prestolonaslednik dal aretirati 18 oseb in zamenjal nekaj visokih uradnikov.

Turška preiskava je pokazala, da so Khashoggija pravzaprav likvidirali naklepno, kot tudi, da je bil Mohamad bin Salman o tem obveščen, najverjetneje pa je novinarjevo likvidacijo tudi ukazal.

COMMENTS

Wordpress (0)