(FOTO) Šokantno! Novinar namesto v konzulat prišel v klavnico. Objavljene grozljive fotografije razkosanega novinarja Jamala Khashoggija! – TOPNEWS.si

(FOTO) Šokantno! Novinar namesto v konzulat prišel v klavnico. Objavljene grozljive fotografije razkosanega novinarja Jamala Khashoggija!

(FOTO) Šokantno! Novinar namesto v konzulat prišel v klavnico. Objavljene grozljive fotografije razkosanega novinarja Jamala Khashoggija!

Hrvaški portal Dnevno.hr je objavil dve izmed grozljivih fotografij razkosanega trupla izginulega savdskega novinarja Jamala Khashoggija. Še vedno se pravzaprav ne ve, kaj se je natančno dogajalo 2. oktobra v konzulatu Savdske Arabije v Istanbulu. Zagotovo je le, da je Jamal Kashogghi, savdski novinar in kolumnist Washington Posta, nekdaj blizek savdski kraljevi družini, v zadnjem letu dni pa ostri kritik mladega princa Mohammada Bin Salmana, vstopil v savdski konzulat, da bi pridobil dokumente za poroko, iz katerega pa ni nikoli izstopil.

Do zdaj je najbolj verjetna verzija, ki jo povzema večina svetovnih medijev, da so Khashogghija v konzulatu brutalno mučili, ubili in razkosali pripadniki posebne skupine, ki je tega dne zaradi likvidacije priletela v Turčijo. Po “opravljenem delu” pa so se “specialci” vrnili v Savdsko Arabijo. Razkosanega trupla novinarja Khashoggija do danes zjutraj še niso našli. Novinar Dnevno.hr pa je danes zjutraj na svoj elektronski naslov iz zaščitenega naslova prejel fotografije, ki so, kot se trdi v e-mailu, posnete med forenzičnim ogledom na kraju, kjer naj bi našli posmrtne ostanke ubitega novinarja. V e-mailu je še pisalo: ”Pošiljam ti občutljive fotografije, ki jih je posnel eden izmed preiskovalcev. Njegova želja je bila, da svet vidi, kaj se je resnično zgodilo, pošiljam ti jih v upanju, da bodo vsaj malo zbudile zavest ljudi o lažeh, s katerimi nas zasipajo mainstream mediji. Oprosti, ker so fotografije vznemirljive”.

Foto: Dnevno.hr

Novinar Robert Valdec je objavil le dve fotografiji, saj so na ostalih prizori, ki dobesedno povzročajo slabost – od odsekane glave, s katere je odstranjena koža z obraza do odrezanih genitalij.

Avtor sicer poudarja, da ne more potrditi avtentičnosti fotografij, vendar pa se je vir, ki mu jih je poslal, doslej pokazal kot dokaj zanesljiv.

Cela zgodba okoli ubitega novinarja je dosti bolj zapletena, kot se zdi na prvi pogled. Jamal Khashogghi, znan savdski novinar, ki je poročal že o vojni, ki jo je ZSSR vodila v Afganistanu, je eden od boljših poznavalcev delovanja famozne Al Kaide in njenega Osame Bin Ladena ter njegovih zvez s kraljevo družino, saj je bil “dvorni novinar” savdske kraljeve družine in celo svetovalec vlade Savdske Arabije.

Po prihodu Donalda Trumpa v Belo hišo in začetku vzpona mladega princa Mohammada Bin Salmana na prestol, Khashogghi odide v Združene države Amerike, kjer postane eden od najostrejših kritikov lastne države. Špekulacije o razlogih za to so različne. Ena od najbolj verjetnih in logičnih je, da je bil Khashogghi preprosto preblizu opciji znotraj kraljevine, ki je izgubila oblast, kot tudi bivšim vladajočim strukturam oblasti v ZDA, ki so, po prihodu Trumpa na oblast, nadaljevale z delovanjem tako imenovane “globoke države” (deep state). Ta globoka država je uporabljala Khashogghija, da bi kvarila odnose med novo ameriško in novo savdsko oblastjo. Vse kaže, da ga je to stalo življenja.

COMMENTS

Wordpress (0)