(VIDEO) Razkosanega savdskega novinarja naj bi odvrgli v Beograjskem gozdu: Turška policija išče posmrtne ostanke Khashoggija, ubitega v konzulatu Savdske Arabije! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Razkosanega savdskega novinarja naj bi odvrgli v Beograjskem gozdu: Turška policija išče posmrtne ostanke Khashoggija, ubitega v konzulatu Savdske Arabije!

(VIDEO) Razkosanega savdskega novinarja naj bi odvrgli v Beograjskem gozdu: Turška policija išče posmrtne ostanke Khashoggija, ubitega v konzulatu Savdske Arabije!

Reuters – Turška policija preiskuje gozd na obrobju Istanbula in na območju mesta Yalova ob Marmornem morju, da bi našla posmrtne ostanke savdskega novinarja Jamala Khashoggija, ki je izginil pred dvema tednoma, ko je vstopil v konzulat Savske Arabije v Istanbulu, so povedali neimenovani turški uradniki.

Turški preiskovalci so med preiskavo konzulata in konzulove rezidence našli “veliko vzorcev,” sta povedala dva visoka uradnika, s pomočjo katerih bodo poskušali odkriti sledi DNK Khashoggija. Savdska Arabija zanika navedbe turških uradnikov, da so Khashoggija ubili in razkosali v stavbi konzulata in odstranili njegovo telo.

Turške oblasti so razširile območje preiskave, potem ko so določili smer gibanja in kraj zaustavitve vozil, ki so 2. oktobra zapustila savdski konzulat in konzulovo rezidenco, na dan, ko so Khashoggija nazadnje videli.

Domneva se, da so Khashoggijevi morilci njegove posmrtne ostanke odvrgli v Beograjskem gozdu na obrobju Istanbula in na območju v bližini mesta Yalova, 90 kilometrov južno od Istanbula, je povedal turški uradnik. uradniki.

“Preiskava je pripeljala do določenih indicev, da bi lahko bili njegovi posmrtni ostanki odvrženi v Beograjskem gozdu in območju mestu Yalova. Policija zdaj intenzivno preiskuje omenjeni območji,” je povedal eden izmed neimenovanih uradnikov blizu preiskave.

Predpostavlja se, da so novinarjevi posmrtni ostanki odvrženi tudi “na kmetijskem posestvu ali ob neki vili,” je povedal vir.

Novinar Khashoggi je bil znan kritik savdskega režima in ameriški državljan, ki je pisal kolumne za Washington Post, izginil pa je 2. oktobra, ko je vstopil v konzulat svoje države v Istanbulu zaradi administrativne zadeve, povezane z njegovo skorajšnjo poroko. Turški uradniki so obtožili Riad, da je poslal posebej usposobljeno ekipo, da bi ubila novinarja, vendar pa so savdske oblasti slednje zavrnile.

Nekateri mediji, vključno z Washington Postom, so poročali, da turške oblasti razpolagajo z avdio in video posnetki, ki dokazujejo, da so novinarja “zasliševali, mučili in nato ubili” v konzulatu Savdske Arabije v Istanbulu.

COMMENTS

Wordpress (0)