Razkritje turškega časnika Sabah: Glavni varnostnik savdskega kronskega princa vstopil v konzulat v Istanbulu 4 ure pred novinarjem Khashoggijem! – TOPNEWS.si

Razkritje turškega časnika Sabah: Glavni varnostnik savdskega kronskega princa vstopil v konzulat v Istanbulu 4 ure pred novinarjem Khashoggijem!

Razkritje turškega časnika Sabah: Glavni varnostnik savdskega kronskega princa vstopil v konzulat v Istanbulu 4 ure pred novinarjem Khashoggijem!

ISTANBUL – Turški časnik Sabah je objavil video-posnetek moškega, ki je potoval s savdskim princem Muhamedom bin Salmanom v ZDA, kako vstopa v savdski konzulat v Istanbulu, preden je v omenjeni konzulat 2. oktobra vstopil izginuli novinar Jamal Khashoggi.

Sabah piše, da gre za polkovnika Mahera Abdulaziza Mutreba, New York Times pa komentira, da je Mutreb služboval kot diplomat v savdskem veleposlaništvu v Londonu, v zadnjem času pa spremlja savdskega kronskega princa. Sabah piše, da je Mutreb 2. oktobra vstopil v savdski konzulat v Istanbulu ob 9.55, nekaj ur prej, preden je vstopil Jamal Khashoggi.

Za razliko od Khashoggija, ki ni iz konzulata nikoli izstopil, je Mutreb istega dne popoldne izstopil iz konzulata, odšel v hotel in ga ob 17.15 zapustil z veliko prtljago.

Mutreba se vidi tudi na fotografijah, ki jih je objavil Houston Chronicle aprila letos.

Agencija AP je poskušala pri savdskih oblasteh preveriti Mutrebovo identiteto, vendar uradni Riad že več dni ignorira prošnje omenjene tiskovne agencije za komentar.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je od Turčije že zahteval zvočne in video posnetke v zvezi z dogajanjem in mučenjem novinarja Jamala Khashoggija znotraj konzulata Savdske Arabilije, “če le ti sploh obstajajo”. Hkrati pa je Trump pohvalil Savdsko Arabijo in jo ocenil kot pomembno zaveznico ZDA ter poudaril, da je ta država pomemben kupec ameriškega vojaškega izvoza, poroča AP.

COMMENTS

Wordpress (0)