Moskva v strahu: ZDA v Gruziji na mejah Rusije izvaja vojaško biološke eksperimente – TOPNEWS.si

Moskva v strahu: ZDA v Gruziji na mejah Rusije izvaja vojaško biološke eksperimente

Moskva v strahu: ZDA v Gruziji na mejah Rusije izvaja vojaško biološke eksperimente

Zaskrbljenost Moskve zaradi ameriške vojaško medicinsko-biološke dejavnosti v gruzijskem laboratoriju “Lugar“ temelji na dejstvih, ki so nesporna, je prejšnji teden izjavila tiskovna predstavnica ministrstva za zunanje zadeve Rusije, Marija Zaharova.

Moskva je že večkrat izrazila zaskrbljenost zaradi aktivnosti Pentagona, ko gre za ustanavljanje medicinsko-bioloških laboratorijev v neposredni bližini ruskih mej.

Ministrstvo za zunanje zadeve Rusije je že leta 2015 opozorilo na Raziskovalni center za javno zdravje “Lugar“ v predmestju Tbilisija, pod čigar streho je bil tudi medicinsko preiskovalni odred kopenske vojske ZDA.

„Pojavljajo se tudi nova dejstva o temni strani vojaško-biološke dejavnosti ZDA, o teme, da Pentagon uporablja tako imenovani Raziskovalni center za javno zdravje “Lugar” za svoje dejavnosti. O tem je 4. oktobra govoril general-major Igor Kirilov (načelnik Enote za radiacijsko, kemično in biološko zaščito Oboroženih sil Rusije). Mednarodna javnost je bila šokirana, predvsem glede primerov raziskav, ki so jih izvajale ZDA v zvezi z uporabo komarjev za prenašanje posebej nevarnih infekcij na ljudi“, je povedala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Če povzamemo njene besede, je Zaharova dejala, da takšna dejstva spominjajo na znanstveno-fantastične filme, posnete pred več desetletji, ki so se zdeli nemogoči, sedaj pa so postali realnost.

“V zadnjih dneh so bile objavljene dodatne podrobnosti o zlonamernem interesu ameriške vojske glede uporabe insektov. Tokrat — za napade z različnimi virusi na kmetijske rastline… Publikacije skupine tujih strokovnjakov v uglednem časopisu Science prinašajo informacije o projektu Uprave za sodobne raziskave Ministrstva za obrambo ZDA z naslovom “Insekti — zavezniki”. Gre za sredstva v višini 45 milijonov dolarjev, ki so namenjena za projekt. Uradni cilj tega je uporaba sodobnih metod genetskega inženiringa, genetske terapije za krepitev odpornosti kmetijskih kultur v neprimernih okoljskih dejavnikih. Avtorji publikacije si postavljajo logično vprašanje — kakšno zvezo s tem ima Pentagon?“, je pojasnila Zaharova.

Po njenih besedah, velika količina insektov pospešuje prenašanje virusnih infekcij v razne smeri in se lahko uporabi za uničevanje kmetijske sposobnosti nasprotnika.

“Vse to niso izolirani primeri, niti filmi z napovedniki, to so povezave v eni in isti verigi, ki je že realizirana“, je poudarila Zaharova.

Moskva je prepričana, da ameriške in gruzijske oblasti poskušajo prikriti resnično vsebino in cilj aktivnosti vojaškega odreda ameriške vojske, ki proučuje posebno nevarne infektivne bolezni. Gruzijska stran meni, da so strahovi Moskve neupravičeni in pojasnjuje, da se laboratorij ukvarja izključno z znanstvenim raziskovanjem.

Podrobneje in več o tem bomo pisali v nadaljevanju: Rusi trdijo, da je v Gruziji umrlo 73 oseb pri testiranju ameriškega biološkega orožja.

COMMENTS

Wordpress (0)