(FOTO) To je šolar, ki je ubil 18 in ranil 70 ljudi! Na telefonu Vladislava Rosljakova (18) našli zadnji posnetek pred smrtjo! – TOPNEWS.si

(FOTO) To je šolar, ki je ubil 18 in ranil 70 ljudi! Na telefonu Vladislava Rosljakova (18) našli zadnji posnetek pred smrtjo!

(FOTO) To je šolar, ki je ubil 18 in ranil 70 ljudi! Na telefonu Vladislava Rosljakova (18) našli zadnji posnetek pred smrtjo!

To je Vladislav Roslakov (18), ki je izvedel masakr v Politehnični šoli v Kerču, v vzhodnem delu Krima.

Najprej je korakal po šoli in streljal, nato postavil bombo, polno železnih delcev v kafetarijo, zatem pa storil samomor. V krvavem pohodu je ubil najmanj 18 ljudi, 70 oseb pa je ranjenih.

Njegovo truplo so našli v knjižnici v drugem nadstropju šole. Pri njem so našli mobitel s poslednjim video zapisom, ki ga je posnel napadalec preden je storil samomor. Vladislav je bil dijak četrtega letnika Politehnične šole.

Ruski preiskovalni odbor je že storjeno kaznivo dejanje prekvalificiral iz terorističnega napada v uboj dveh ali več oseb. Omenjeni odbor je sporočil, da so ubie osebe v napadu podlegle strelnim ranam.

image.png
V preiskavi so v šoli odkrili še več eksplozivnih naprav! Premier Krima, Sergej Aksjonov, je izjavil, da je napadalec deloval sam. Ruski predsednik Vladimir Putin je družinam žrtev že izrekel sožalje.

COMMENTS

Wordpress (0)