Spregovorila soproga “izginulega” bivšega šefa Interpola: Grozijo, da prihajajo pome! – TOPNEWS.si

Spregovorila soproga “izginulega” bivšega šefa Interpola: Grozijo, da prihajajo pome!

Spregovorila soproga “izginulega” bivšega šefa Interpola: Grozijo, da prihajajo pome!

LION – Soproga bivšega predsednika Interpola Menga Hongweija, ki je izginil na Kitajskem, je novinarjem povedala, da je prejela grozilni telefonski klic, v katerem so jo opozorili, da agenti “prihajajo po njo”. Ne glede na to bo nadaljevala s prizadevanji, da pride do informacije o usodi svojega soproga.

V prvem intervjuje po izginotju njenega soproga, takratnega predsednika Interpola, je Grace Meng za Asociated Press povedala, da jo izjave, katere jih daje o izginotju njenega soproga, spravljajo v veliko nevarnost.

V pogovoru z ameriško agencijo v hotelu francoskega mesta Lyon, kjer je tudi sedež Interpola, je Grace Hongwei dejala, da je njenega soproga policija vodila kot pogrešano osebo več kot 7 dni, odkar je odpotoval na Kitajsko, ko jo je na njen mobilni telefon poklical neznan moški, ki je govoril v kitajskem jeziku in ji grozil. Grace je povedala, da je, potem ko je dala oba otroka spat v njihovi hiši v Lyonu, bila nazadnje v stiku s svojim soprogom 25. septembra, ko mu je poslala SMS in dodala, da ji je soprog Meng tedaj napisal: “počakaj na moj klic” in ji poslal emotikon noža, nakar je odpotoval na Kitajsko.

V nadaljevanju je povedala, da je soprog ni poklical, temveč jo je poklical moki, ki se ni predstavil.

“Poslušaj, vendar ne govori! Prispeli sta dve delovni ekipi samo zate”, je povzela besede neidentificiranega moškega. Grace je povedala, da je bil edini podatek, ki ga je povedal o sebi, da je delal za Menga, s čemer je dal vedeti, da je del kitajskega varnostnega aparata. Prav tako ji je povedal, da ve, kje se (ona) nahaja, zaradi česar jo varuje francoska policija.

V sporočilu, ki ga je pred tem objavila kitajska vlada na svoji spletni strani, piše, da je bivši predsednik Interpola v preiskavi na Kitajskem zaradi obtožb za prejemanje podkupnin in drugih kaznivih dejanj.

Njegova soproga Grace ostro zanika tovrstne obtožbe.

Neimenovani francoski pravosodni uradnik, ki je želel biti neimenovan, je za AP potrdil, da policija preiskuje grožnjo Grace Hongwei in poudaril, da bo preiskava pokazala, ali sta bili kitajski delovni skupini zares poslani v Lyon.

Meng Hongwei je pred odhodom na Kitajsko podal odstopno izjavo z mesta predsednika Interpola, je v nedeljo sporočila omenjena organizacija. Interpol sicer ni pojasnil zaradi česa je Hongwei odstopil, potrdil je le, da je odstop začel veljati takoj.

Interpol je v sporočilu za javnost obvestil le, da bo vršilec dolžnosti predsednika Interpola podpredsednik Izvršnega odbora Interpola, Kim Jong-Yang iz Južne Koreje.

COMMENTS

Wordpress (0)