(VIDEO) Erjavec v Kamniku na Šarca “strelja” z nekdanjim predsednikom Lovske zveze – TOPNEWS.si

(VIDEO) Erjavec v Kamniku na Šarca “strelja” z nekdanjim predsednikom Lovske zveze

(VIDEO) Erjavec v Kamniku na Šarca “strelja” z nekdanjim predsednikom Lovske zveze

Hud spopad na letošnjih županskih volitvah se obeta v občini Kamnik. Občino Kamnik je po volitvah prevzel podžupan Igor Žavbi, ki bo poleg izvajanje nalog župana verjetno tudi županski kandidat LMŠ-ja in Marjana Šarca. Včeraj pa je s svojim kandidatom nekdanjim predsednikom Lovske Zveze Slovenije udaril tudi Karel Erjavec.

V boj za županski stolček se s Štefanom Virjentom, nekdanjim predsednikom Lovske zveze Slovenije, kandidatom za župana občine Kamnik, podaja tudi stranka DeSUS. Njihov županski kandidat je Štefan Virjent, čebelar in lovec, za katerega v DeSUS-u, kot tudi za kandidate, ki se potegujejo za svetniška mesta, navajajo, da so sposobni obrniti razvoj občine v pravo smer, ki si jo občani Kamnika želijo in zaslužijo, oziroma, kot je dejal predsednik stranke Karl Erjavec: »Da bodo Kamničani z izvolitvijo Štefana Virjenta za župana občine Kamnik dobili izkušenega, odločnega, poštenega in odgovornega župana. Štefan Virjent je ugleden in prepoznaven v lokalni skupnosti in širše. Ima izkušnje iz podjetništva, vodenja in organizacije, saj je bil med drugim tudi podjetnik in direktor večjega podjetja”.

Kot je povedal Erjavec, se je Virjent na lokalnem in na državnem nivoju uveljavil tudi z delom v civilni družbi. Med drugim je bil predsednik Lovske zveze Slovenije, trenutno pa je predsednik Čebelarskega društva Kamnik. Čebelarstvo društvo ima na Kamniškem več kot stoletno tradicijo.«

Gre za precej neobičajno odločitev, da svoje kandidate, ki so bodo na lokalnih volitvah potegovali za mesta v Kamniku, ne predstavijo v domačem okolju, ampak na sedežu stranke v Ljubljani, kar v kamniškem DeSUS-u pojasnjujejo kot “simbolično predstavitev pomena sodelovanja in programske povezanosti državnega vodstva stranke DeSUS z lokalnim nivojem in pripravljenost kamniških kandidatov, da za dobrobit občanov, pridejo tudi v Ljubljano k ministrom in k poslancem ali pa jih povabijo v Kamnik”.

Na tiskovni konferenci sta sodelovala tako Karel Erjavec kot tudi Julijana Bizjak Mlakar, ki je povedala, da bo na kandidatni listi stranke DeSUS moč zaslediti kar nekaj znanih Kamničank in Kamničanov, za katere so v DeSUS-u mnenja, da so ugledni občani, oziroma so, po besedah Julijane Bizjak Mlakar, predsednice občinskega odbora DeSUS, “polni energije, pozitivni, pošteni, človekoljubni, mnogi med njimi aktivni na področju kulture, glasbe, športa, izobraževanja in varovanja čistega okolja”.

Naj spomnimo na znani konflikt med svetnico in bivšo podžupanjo v Kamniku Julijano Bizjak Mlakar, ko je aprila letos iz Kamniškega Desusa izstopilo 20 članov, tudi oba Desusova občinska svetnika. Zdaj so zadeve očitno posanirane. Za kolaps sistema v kamniškem Desusu pa je Karle Erjavec takrat obtožil Marjana Šarca: “Ko so porasle ambicije župana tudi na državni ravni, od takrat imamo nenavadno veliko težav znotraj občinske organizacije Desus”. Marjan Šarec pa je takrat na te besede Erjavca odvrnil, “da je mogoče gledal preveč filmov.”

COMMENTS

Wordpress (0)