(VIDEO) Janković vs. Logar & Kangler vs. Fištravec – Lokalne volitve leta 2018 – Bitka za Ljubljano in Maribor – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janković vs. Logar & Kangler vs. Fištravec – Lokalne volitve leta 2018 – Bitka za Ljubljano in Maribor

(VIDEO) Janković vs. Logar & Kangler vs. Fištravec – Lokalne volitve leta 2018 – Bitka za Ljubljano in Maribor

Spopad med kandidatoma za župana Ljubljane Zoranom Jankovićem in Anžetom Logarjem ni nepričakovan in ga je bilo pravzaprav že mogoče napovedati po epskem duelu na preiskovalni komisiji v državnem zboru. Celotno izpraševanje marca 2018 je ljubljanski župan Zoran Janković označil za politični cirkus, češ” volitve se bližajo”, z Logarjem sta na zaslišanju izmenjala tudi nekaj ostrih besed.

Janković je na zaslišanju dejal, da je bil delno zaveden. Logar je projekt Stožice v nadaljevanju označil za paradnega konja Jankovića, ta pa mu dejal, da je bilo v Ljubljani v 11 letih 1900 “paradnih konjev”. “Potem je to velik hlev, če je toliko paradnih konjev,” je pokomentiral Logar. Janković je nato Logarja vprašal, če lahko da sam sebi opomin, ter, če je tudi on del tega hleva.

“Po naravi sem bik, kar pomeni, da sem trmast. Svojo odločitev sem že precej zgodaj sprejel. Osem let sem v vodstvu ljubljanskega odbora, pred petimi leti sem vodenje prevzel in že takrat sem svojim kolegom povedal, da na prejšnjih volitvah ne bom sodeloval, na naslednjih pa…”na lotu lahko zadeneš samo, če kupiš srečko. Ljubljano imaš priložnost izboljšati samo, če kandidiraš…”, tako Logar po Razkritju kandidature.

Zoran Jankovič je kandidaturo komentiral z besedami “Vsakega kandidata jemljem resno, nikogar pa se ne bojim,” je včeraj dejal ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prepričan, da bodo svoje povedali volivci.

Danes pa bo tudi uradno svojo kandidaturo napovedal Franc Kangler, ki je za mariborski Večer dejal: “za župansko kandidaturo sem se odločil tudi zato, ker je rezultat proti tistim, ki so me preganjali, 19:0. Leta 2012 sem kot župan odstopil, ker so vstajniki takrat stregli po življenju policistom in sem rekel, da je eno življenje policista vredno več kot moje županovanje. Takrat sem napovedal tudi, da bom svojo nedolžnost dokazal na sodišču… Moja mapa je danes prazna in tudi v bodoče bo prazna,” pravi Kangler, ki napoveduje zmago v prvem Krogu.

Zanimiv pa je njegov izbor za podžupana, ki jo je že napovedal Franc Kangler in sicer, nekdanji direktor Dravskih elektrarn Maribor. Potem ko je 29. septembra lani Viljem Pozeb, direktor Dravskih elektrarn Maribor (DEM), zaključil svoj drugi štiriletni mandat in ga je nasledil nekdanji tehnični direktor Andrej Tumpej, je Pozeb ostal zaposlen na mestu svetovalca direktorja do 28. februarja 2018, ko se je upokojil.

Kangler si je tako zagotovil podporo SDS-a, saj Pozeb, ki je sicer začel kariero v DEM leta 2001 kot direktor sektorja za ekonomiko, velja za kader, ki ga bo vsekakor podprl opozicijska SDS. Avgusta 2007 je postal pomočnik direktorja HSE, junija 2008 je bil skupaj z Jožetom Zagožnom direktor HSE. Oktobra 2010 se je za mesec dni vrnil na mesto generalnega direktorja HSE, septembra 2013 pa je v drugo prevzel vodenje DEM z mandatom do konca septembra lani.

Zoran Janković je danes na pobudo medijev komentiral aktualno predvolilno dogajanje. #SkupajSMOnajlepseMESTO

Objavil/a Zoran Janković dne Ponedeljek, 01. oktober 2018

 

COMMENTS

Wordpress (0)