Melania Trump na prvi samostojni turneji: Soproga pustila samega v predvolilni kampanji v ZDA – TOPNEWS.si

Melania Trump na prvi samostojni turneji: Soproga pustila samega v predvolilni kampanji v ZDA

Melania Trump na prvi samostojni turneji: Soproga pustila samega v predvolilni kampanji v ZDA

Ameriška prva dama Melania Trump je danes odpotovala v Afriko, kjer bo v imenu administracije svojega soproga Donalda Trumpa obiskala štiri države.

Na svojem prvem samostojnem potovanju v tujino, ki bo trajalo skoraj en teden, bo obiskala Gano, Malavi, Kenijo in Egipt.

Melanija bo obisk na afriškem kontinentu začela danes v Gani. Njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham je dejala, da bo turneja “diplomatske in humanitarne” narave in osredotočena na kampanjo #BeBest, ki je posvečena otrokom.

Predsednik Donald Trump doslej v času svojega mandata še ni obiskal Afrike. Še vedno pa odmevajo njegove besede iz začetka leta 2017, ko je bil deležen številnih kritik po svetu zaradi uporabe vulgarnega besednjaka, saj naj bi na sestanku za zaprtimi vrati s kongresniki o ureditvi problema priseljevanja iz afriških in nekaterih drugih držav dejal, “da prihajajo v ZDA iz “usranih lukenj”.

Trump je spremenil mnenje in pred kratkim dejal: “Radi imamo Afriko. Afrika je tako lepa, najlepša na svetu na več načinov,” čeprav se je nedavno tega spraševal: “Zakaj prihajajo sem vsi ti ljudje iz usranih lukenj?”

Za razliko od Melanie je bila njena predhodnica Michelle Obama zaradi svoje priljubljenosti nenehno prisotna na televiziji in v številnih časnikih in revijah. Melania pa je za razliko od svojega soproga večino časa v ozadju, medtem ko je Trump svoje predsedovanje ZDA uspel spremeniti v največji šov na svetu.

Trump trenutno potuje po Združenih državah Amerike in se nekajkrat na teden udeležuje predvolilnih shodov, saj ima le mesec dni časa, da prepriča svoje volivce pred novembrskimi volitvami v Kongres, na katerih bi lahko njegova republikanska stranka izgubila večino.

COMMENTS

Wordpress (0)