Trumpov bivši strateg Bannon navdušen nad evropsko ultradesnico: So domoljubi in nova elita Evrope! – TOPNEWS.si

Trumpov bivši strateg Bannon navdušen nad evropsko ultradesnico: So domoljubi in nova elita Evrope!

Trumpov bivši strateg Bannon navdušen nad evropsko ultradesnico: So domoljubi in nova elita Evrope!

RIM – Nekdanji strateg za volilno kampanjo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Steve Bannon, je v Rimu dejal, da so ultradesničarski domoljubi nova evropska elita.

Bannon, ki se trenutno nahaja na obisku v Italiji pri eni izmed strank na njegovi evropski turneji, je sinoči sodeloval na forumu v Rimu, ki ga je organizirala majhna opozicijska italijanska ultradesničarska stranka.

Na vprašanje, ali je nova evropska elita v vzponu, je odgovoril: “Nova elita v tem populističnem gibanju so domoljubi v družbi.”.

Kot tak primer je navedel italijansko vlado.

Italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini, ki je prav tako govoril na forumu, je dejal, da so med člani ultradesničarskega političnega spektra tudi “pravi zagovorniki evropskih vrednot”.

Bannon je povzdigoval in hvalil populistične voditelje in suverena gibanja proti vplivom Evropske unije na celini.

Med modeli je omenil primer šestmesečne populistične italijanske vlade, ki vključuje “hard-line” ministra za notranje zadeve Mattea Salvinija, ki vodi ultradesničarsko, protimigrantsko stranko Liga.

Salvini, ki je tudi namestnik italijanskega premiera, je dejal, “da bodo volitve v Evropski parlament maja na celini ponudile priložnost desničarjem, da napotijo silo v evropsko vlado, ki ne bo socialistična”.

Bannon je v svojimi komentarji opogumljal italijanske populiste, da spodbujajo svojo agendo, usmerjeno v suverenost, za boj proti politikam EU. Trudi se, da bi pomagal oblikovati združeno transnacionalno fronto, ki bi politiko v Evropi potisnila daleč na desno.

V zvezi s tem je USA Today včeraj objavil članek z naslovom:”Steve Bannon, Trumpov nekdanji strateg, poziva k evropski nacionalistični revoluciji”(Steve Bannon, Trump’s former strategist, calls for European nationalist revolution”).

 

COMMENTS

Wordpress (0)