Rouhani zagrozil Trumpu: Končal boš kot Sadam Husein! – TOPNEWS.si

Rouhani zagrozil Trumpu: Končal boš kot Sadam Husein!

Rouhani zagrozil Trumpu: Končal boš kot Sadam Husein!

Iranski predsednik Hassan Rouhani je izjavil, da predsednik ZDA Donald Trump ne bo uspel uresničiti svojega cilja v konfliktu z Iranom, prav tako, kot to ni spelo nekdanjemu iraškemu voditelju Sadamu Huseinu.

Reuters poroča, da je Rouhani namigoval na vojno dveh sil na Bližnjem vzhodu v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

“Enako se bo zgodilo tudi Trumpu. Amerika bo doživela enako usodo kot Sadam Husein,” je dejal Rohani v govoru, ki so ga v živo prenašali na iranski državni televiziji v počastitev obletnice začetka iransko-iraške vojne vojne, ki je trajala od leta 1980 do leta 1988.

“Iran se ne bo odrekel obrambni oborožitvi, vključno z našimi raketami, zaradi katerih je Amerika tako besna “, je dodal Rouhani.

Zarif: Trumpova administracija predstavlja grožnjo za Bližnji vzhod

Minister za zunanje zadeve Irana Mohammad Javad Zarif je sinoči prek Twitterja sporočil, da administracija predsednika ZDA predstavlja nevarnost za Bližnji vzhod in splošno za globalno skupnost.

Mohammad Javad Zarif, iranski zunanji minister

“Res je, da obstaja realna nevarnost za našo regijo ter mednarodni mir in varnost. Ta grožnja prihaja iz občutka Trumpove administracije, da je pooblaščena za destabilizacijo sveta, skupaj z udeleženci v naši regiji,” je dejal Zarif.

Poudaril je, da se morajo Združene države začeti “obnašati kot normalna država”, poroča Reuters.

Napetosti med Iranom in Washingtonom so se okrepile potem, ko se je Trump maja umaknil iz mednarodnega jedrskega sporazuma, doseženega leta 2015, med Teheranom in svetovnimi silami. Nato je Trump prejšnji mesec za nameček uvedel še sankcije proti Iranu.

Iran je v zadnjih nekaj tednih namigoval, da bi lahko v odgovor na ameriške sankcije začel z vojaško akcijo v Perzijskem zalivu, da bi preprečil izvoz nafte iz drugih držav.

COMMENTS

Wordpress (0)