Politične stranke so lahko pravi “business”- Salvini: Tri milijone evrov smo že vrnili, ostalo bomo v obdobju 76-ih let – TOPNEWS.si

Politične stranke so lahko pravi “business”- Salvini: Tri milijone evrov smo že vrnili, ostalo bomo v obdobju 76-ih let

Politične stranke so lahko pravi “business”- Salvini: Tri milijone evrov smo že vrnili, ostalo bomo v obdobju 76-ih let

Salvinijeva Liga pristala na vračilo denarja, ki so ga poneverili njegovi predhodniki: Tri milijone evrov smo že vrnili, ostalo bomo v obdobju 76-ih let

RIM – Skrajno desna Liga, namestnika italijanskega premiera Mattea Salvinija, je pristala po dogovoru s tožilstvom na postopno odplačevanje poneverjenega denarja, s čemer se je zaključil spor, ki bi lahko pripeljal do bankrota stranke.

Liga bi morala vrniti 49 milijonov evrov poneverjenega javnega denarja za financiranje stranke v obdobju med leti 2008 in 2010. Salvini, ki je hkrati tudi minister za notranje zadeve Italije, je vztrajal, da stranka nima denarja, in da ji ne bi bilo treba plačevati za napake njegovih predhodnikov.

Medtem ko je Salvini v začetku obljubljal, da bo nasprotoval zahtevam za odplačilo spornega denarja, so se odvetniki njegove stranke s tožilstvom dogovorili za vračanje denarja v višini najmanj 600.000 evrov na leto, kar pomeni, da bo Liga dolg odplačala čez 76 let glede na to, da so tri milijone evrov že vrnili.

Matteo Salvini in Umberto Bossi

“Našli smo ravnovesje, da smo zaščitili interese države in prav tako javni interes”, je dejal glavni tožilec iz Genove, Francesco Cozzi za radio RAI.

V torkovem intervjuju za La7 TV je Salvini dejal, da bodo Ligini “poslanci plačali za morebitna kazniva dejanja, ki so jih storili pred desetimi njegovi predhodniki.”

Če ne bi dosegli dogovora, bi Ligi grozil bankrot, saj so sodišča odredila trenutno zamrznitev vseh njenih sredstev.

Ugibalo se je tudi, ali bo stranka spremenila ime, da bi se izognila sodnim odločitvam.

Ustanovitelj Lige in bivši vodja Umberto Bossi in bivši blagajnik stranke sta bila lani obsojena zaradi spornih 49 milijonov evrov, vendar sodba še ni pravnomočna. Del omenjene vsote je bil uporabljen v zasebne namene, del pa za politične, vendar brez pravilno izdanih računov.

COMMENTS

Wordpress (0)