(VIDEO) Predstavnik Štajerske varde: “Andrej Šiško je pravi “mirovnik” med nami, pa ravno on je sedaj v zaporu” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Predstavnik Štajerske varde: “Andrej Šiško je pravi “mirovnik” med nami, pa ravno on je sedaj v zaporu”

(VIDEO) Predstavnik Štajerske varde: “Andrej Šiško je pravi “mirovnik” med nami, pa ravno on je sedaj v zaporu”

Anica Bidar je danes v imenu Andreja Šiška pred parlamentom podala izjavo za javnost, v kateri je stopila v bran Andreja Šiška. Štajerska varda ima navodila od svojega poveljnika in vse poteka po planu, kljub temu, da je Andrej Šiško v priporu, pravi Bidarjeva.

“V glavnem policija, tožilstvo oziroma zdaj sodišče in preiskovalni sodnik proti Andreju nimajo čisto nobenega dokaza. Oni so njega dejansko priprli na podlagi političnega pritiska, ker so vsi politiki vpili, da ga je treba zapreti. Zdaj, ko je v priporu, pa iščejo dokaze oziroma zaslišujejo ljudi. Oziroma oni sedaj zaslišujejo predvsem veliko članov Gibanja Zedinjena Slovenija in od nas pričakujejo, da bomo dajali neke izjave, s katerimi ga bomo obremenjevali. Dejansko pa on ni v nobeni izjavi rekel, da bo nasilno rušil ustavni red, oziroma, da bo izvajal državni udar nasilno ali kakorkoli. On vedno poudarja, da se moramo ljudje poenotiti, združiti in zediniti in zahtevati, da se v Sloveniji izvaja oblast ljudstva. Ampak, to ni državni udar in tudi on ni nikjer rekel, da bo osamosvojil deželo Štajersko. On želi, pa tudi mi vsi, imeti Zedinjeno Slovenijo.”

“Policija stavka, Sova stavka, vojska ima nezadostno oceno! Andrej Šiško, ki se trudi, da bi pomagal pri zaščiti države, je pa zaprt! Jaz se ne počutim varno! Kaj pa vi?

Zaključujem z verzom iz pesmi Materi padlega partizana: Lepo je, veš, mama, lepo je živeti, toda, za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti! In ravno tak človek je Andrej Šiško in ta banda za menoj, ga je dala zapreti!”, je med drugim dejala Bidarjeva.

Za jutri je napovedala proteste v Mariboru, ki za zdaj potekajo v njeni režiji oziroma organizaciji, kasneje pa bi se lahko protesti razširili, in če se bodo vključile mariborske Viole, zadeve ne bo mogoče več nadzorovati, pravi eden od udeležencev današnje tiskovne konference. Sicer pa kot pravijo, je Šiško v zaporu dobro in uživa nekakšen status “vojvode”, tako med zaporniki kot med pazniki. Sicer pa njegovi pravijo, da je Šiško pravi mirovnik proti njim, saj jih je vedno miril in držal nazaj, drugače bi se že zgodil kakšen incident pravijo. Če bi bilo po njihovo, bi prišli v Ljubljano in “razstavili” parlament, vendar Šiško pravi “najprej ga je treba zgraditi do konca”.

 

Štajerska varda pdf

COMMENTS

Wordpress (0)