Na Twitterju nove fotografije urjenja paravojaških enot – Tokrat na sliki oboroženi “Kranjski vahtarji” – TOPNEWS.si

Na Twitterju nove fotografije urjenja paravojaških enot – Tokrat na sliki oboroženi “Kranjski vahtarji”

Na Twitterju nove fotografije urjenja paravojaških enot – Tokrat na sliki oboroženi “Kranjski vahtarji”

Komaj se je polegel prah okoli Štajerske varde, njihov vodja Andrej Šiško je v priporu in čaka na začetek sodne preiskave, se je sinoči pojavila nova slika urjenja oboroženih paravojaških enot. Tokrat naj bi bili domnevno Kranjski vahtarji. Ali gre za potegavščino ali za resnično dogajanje, tokrat ni jasno. Tvit se je pojavil na strani Janeza Armenija, očitno pripadnika in simpatizerja Stranke slovenskega naroda. Zraven je objavljen grb s črnim panterjem in na vsaki strani sekira.

Ali gre za resnično urjenje paravojaških enot z orožjem, in kakšna je avtentičnost slike, ni popolnoma jasno. Se pa na sliki vidi šest moških s prekritimi obrazi in do zob oboroženih mlajših mož, ki nosijo kompletne vojaške uniforme. Pod komentarjem piše, tokrat jih ne bodo dobili.

Sicer pa naj bi se v petek popoldne ob 17.00 v Mariboru pričeli protesti zaradi pripora Andreja Šiška. Namen protestov naj bil bil “zaščita ustavnega reda RS”, karkoli že to pomeni. V ozadju organizacije protestov pa naj bi bila Šiškova Zedinjena Slovenija oziroma njegovi privrženci, ki so sicer že protestirali zaradi aretacije Andreja šiška, ki so ga pod drobnogled vzeli organi pregona, tako policija, tožilstvo in sodstvo, in zaradi česar se je v enem samem tednu že drugič znašel v priporu.

 

Po razkritju obstoja samooklicane Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška bo danes o delovanju paravojaških skupin razpravljala tudi parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki se bo seznanila s poročilom pristojnih služb.

COMMENTS

Wordpress (0)