Marie Le Pen: Populisti se morajo združiti na volitvah v Evropski parlament! – TOPNEWS.si

Marie Le Pen: Populisti se morajo združiti na volitvah v Evropski parlament!

Marie Le Pen: Populisti se morajo združiti na volitvah v Evropski parlament!

Desničarska voditeljica v Franciji Marin Le Pen je včeraj pozvala evropske populistične stranke, naj se združijo proti liberalnemu stablišmentu na volitvah v Evropski parlament prihodnje leto.

V govoru pristašem svoje stranke v francoskem mestu Frejus je le Penova kritizirala francoskega predsednika Emmanuela Macrona, Bruselj in politiko priseljevanja.

Javno mnenjske ankete iz prejšnjega tedna kažejo, da je podpora volivcev njeni stranki skoraj izenačena z Macronovo stranko Naprej Republika,” to pa ko je spodbudilo k javnemu nastopu, v katerem je dejala, da EU “resno škodi” Evropi, in da bi volitve v Evropski parlament lahko vse spremenile, poroča ameriški Bloomberg.

V govoru predstavnikom desničarske Svobodnjaške stranke Avstrije, ki jo vodi Heinz-Christian Strache in italijanski ligi, Matteja Salvinija, je Le Penova dejala, “mi smo stranke, ki se bodo močno borile za obrambo naših narodov in naše civilizacije.”

Poudarila je, da bo njena stranka vodila kampanjo za volitve v EP maja v sodelovanju z zavezniki iz Evrope narodov in svobode, politične skupine v Evropskem parlamentu, katere član je tudi Nacionalna fronta.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je pred tem dejal, da volitve vidi kot odprto bitko med antiimigrantsko nastrojenimi populisti, kot je Nacionalna fronta, in proevropskimi progresivci, kot je sam in njegova stranka.

“V Franciji je naš cilj premagati Macrona. V Evropi moramo z našimi zavezniki zgraditi večino, ki se bo odmaknila od propadajoče Evropske unije in naredila napredek pri sodelovanju narodov, ki spoštujejo raznolikost in identiteto drug drugega,” je dejala Le Penova.

“V Franciji je naš cilj premagati Macrona,” je dejala zbranim v južni francoski oazi desničarske podpore.

Le Penova želi prisiliti Bruselj, da vrne pristojnosti nacionalnim državam, pri čemer bodo zagovorniki izidov Evropske unije dejali, da je konec evropske politične in monetarne unije.

Evropski populisti so dosegli uspešne volilne izide od Italije, Švedske, Avstrije do Madžarske z evroskeptičnimi strankami.

Včeraj je Le penova kritizirala tudi Macronovih prvih 16 mesecev na položaju predsednika republike ter pohvalila italijanskega ministra za notranje zadeve Mattea salvinija, ki se bori proti priseljencem.

“Z nami bo Francija ponovno obvladovala svoje meje,” je v zaključku dejala Le Penova, poroča Reuters.

COMMENTS

Wordpress (0)