Salvini in Strache stopila Orbanu v bran: Sankcije proti Madžarski so norost! Čez nekaj mesecev bomo skupaj vladali Evropi in jo povsem spremenili! – TOPNEWS.si

Salvini in Strache stopila Orbanu v bran: Sankcije proti Madžarski so norost! Čez nekaj mesecev bomo skupaj vladali Evropi in jo povsem spremenili!

Salvini in Strache stopila Orbanu v bran: Sankcije proti Madžarski so norost! Čez nekaj mesecev bomo skupaj vladali Evropi in jo povsem spremenili!

Minister za notranje zadeve Italije Matteo Salvini in avstrijski vicekancler Heinz Christian Strache sta včeraj demonstrativno podprla madžarskega premiera Viktorja Orbana.

Viktor Orban po glasovanju v Evropskem parlamentu

Strache, Orban in Salvini

“Prepričan sem, da bomo čez nekaj mesecev vladali skupaj z Orbanom”, je sporočil Salvini. Sankcije proti madžarskemu narodu in vladi so politično dejanje in ena “norost”, je dodal.

Salvini in Strache sta včeraj na Dunaju napovedala nadaljnje sodelovanje Svobodnjaške stranke Avstrije FPÖ in italijanske “Lige” na prihodnjih volitvah v Evropski parlament.

“Na volitvah prihodnje leto bomo Evropo popolnoma spremenili in vrgli socialiste iz evropske vlade”, je prepričan Salvini.

Povedal je tudi, da sodeluje s številnimi drugimi strankami, državami in vladami, da bi naslednjega maja spremenili zgodovino kontinenta. Strache je poudaril, da si njegova FPÖ želi še naprej poglabljati sodelovanje z italijansko “Ligo”.

Salvini je poudaril, da je veliko tega sproženo med avstrijskim predsedovanjem EU, kar je prispevalo “celo k prebujanju” Evropske komisije.

Strache je dejal, da Avstrija v vlogi predsedujoče Evropski uniji želi zagotoviti Evropo, ki bo ščitila sebe.

COMMENTS

Wordpress (0)