Zahteva za objavo popravka oziroma odgovora v skladu z določili 6. oddelka Zakona o medijih – TOPNEWS.si

Zahteva za objavo popravka oziroma odgovora v skladu z določili 6. oddelka Zakona o medijih

Zahteva za objavo popravka oziroma odgovora v skladu z določili 6. oddelka Zakona o medijih

»Besedilo članka »Ali je predstavnik družb Emkaan Investments iz Dubaja in Emkaan Holdins iz Luxemburga, Usman Shaikh, s svojo slovensko pomočnico kršil slovensko kazensko zakonodajo? Bo moral zato kazensko odgovarjati tudi pred pristojnimi organi pregona v tujini?« je v pretežnem delu novinarsko nekorektno in neresnično.

V članku je navedeno: »Ob tem je še posebej zaskrbljujoča pasivnost glavnega direktorja papirnice Tomaža Režuna, ki je istočasno še aktualni župan občine Radeče, glede na dejstvo, da ima spor, ki ima očitno kriminalno ozadje z mednarodnim elementom, vedno bolj negativne posledice na poslovanje papirnice, ki je glavni zaposlovalec v občini…«

Družbi Radeče papir nova, d.o.o. in Muflon d.o.o. sta zoper Igorja Rakušo vložili kazenske ovadbe na specializirano državno tožilstvo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 235. členu KZ-1 ter zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1. Hkrati sta zoper njega in z njim povezane družbe sprožili več civilnih sodnih postopkov zaradi ravnanj, ki jih je Igor Rakuša opravil v svojstvu direktorja navedenih družb. Navedeni sodni postopki so v teku, vendar ne v ničemer vplivajo na uspešnost poslovanja družbe Radeče papir nova, d.o.o. Slednja posluje dobro in svoje rezultate vsako leto izboljšuje. Iz pojasnjenih razlogov tudi ne drži, da papirnica posluje na robu insolventnosti, kot je neresnično navedeno v članku.

Nadalje trditve v članku, da je »vedno bolj na udaru tudi »integriteta« župana Tomaža Režuna« in »da še vedno tolerira že večkrat ovadeno članico uprave Matejo Kajzba« pa so zavajajoče in jih gre razumeti kot očitno predvolilno potezo in poskus omalovaževanja sedanjega župana Občine Radeče, ki ga v jeseni čakajo lokalne volitve.

Tudi sicer je Mateja Kajzba polnopravna članica uprave družbe Radeče papir nova, d.o.o. z vsemi pooblastili, ki družbo zastopa skupno. Svojo funkcijo pa opravlja odgovorno, zakonito in uspešno.

Radeče papir nova, d.o.o.
Tomaž Režun
po pooblastilu

COMMENTS

Wordpress (0)