Rusa, osumljena zastrupitve Skripalovih: V Veliki Britaniji sva bila kot turista, Britanija nama je uničila življenje! – TOPNEWS.si

Rusa, osumljena zastrupitve Skripalovih: V Veliki Britaniji sva bila kot turista, Britanija nama je uničila življenje!

Rusa, osumljena zastrupitve Skripalovih: V Veliki Britaniji sva bila kot turista, Britanija nama je uničila življenje!

Aleksander Petrov in Ruslan Boširov sta izjavila, da uporabljata svoji pravi imeni in potrdila, da sta na fotografijah, ki jih je britansko državno tožilstvo objavilo v obtožbi, da sta sodelovala pri zastrupitvi Skripalovih v Salisburyju, vendar sta oba zanikala vpletenost v incident.

Po njunih besedah sploh ne vesta, kje je Skripalova hiša v Salisburyju.

»Morda sva šla tam mimo,« sta povedala v ekskluzivnem intervjuju odgovorni urednici Sputnika in RT Margariti Simonyan.
Poudarila sta, da sta bila v Salisburyju turistično, kot tudi, da so jima prijatelji svetovali, da obiščeta to mesto.

“To je turistično mesto, tam se nahaja znana cerkev, kot tudi druge zanimitosti. Prišla sva 4. marca, da bi si ogledala mesto, saj je postalo topleje. Sicer pa je bil najin načrt, da prideva v London in se malo zabavava,” sta povedala.

Na vprašanje o “primeru Skripal” sta Boširov in Petrov dejala, da nista vedela nič o Sergeju in njegovi hčerki Juliji, dokler o tem niso začel pisati mediji.

“Še vedno ne vem nič o njima, nikoli nisem slišal za to ime, dokler se nama ni zgodila ta nočna mora. Ničerar nisem vedel o njima,” je dejal Boširov, kar je nato potrdil tudi Petrov.

Poudarila sta tudi, da s seboj nista imela stekleničke ženskega parfuma, za katero britanska policija sumi, da je vsebovala strupene snovi in trdita, da če bi jo imela, potem bi zagotovo zbudila sum med carinsko kontrolo.

Petrov in Boširov sta tudi povedala, da potem ko je urad britanskega tožilstva objavil poročilo, v katerem sta obtožena vpletenosti v incident, najprej nista vedela, kam naj gresta, ali na policijo ali veleposlaništvo Velike Britanije ali v Zvezno varnostno službo Rusije (FSB) in dodala, da sta se oglasila medijem, ko sta slišala poziv ruskega predsednika Vladimirja Putina, da to storita.

Zdaj ju je zelo strah, da si ne upata ven na cesto, ker se bojita za svoje življenji in življenja njunih družin.

“Britanske oblasti so uničile naša življenje, vse so na vrat na nos obrnili”, sta dejala.

Poudarila sta tudi, da na nikakršen način nista povezana rusko Glavno obveščevalno agencijo (GRU), temveč se ukvarjata s podjetništvom. Prodajata športno opremo, mikroelemente in vitamine.

Izrazila sta upanje, da bodo britanske oblasti našle resnične povzročitelje tega incidenta v Salisburyju.

“Upam, da bomo našli rešitev, in da se bodo nato opravičili za vse, kar so nama storili, da bi se za naju vsaj malo spremenilo življenje,” je dejal Boširov in dodal, da je celotna situacija neverjetno naključje.

Britanski preiskovalni organi zavračajo njuno verzijo in trdijo, da imajo dovolj dokazov, da ne gre za turista, temveč dobro usposobljena dvojna, specialna, ruska agenta. Na odgovor, ali gre za turista ali dvojna agenta, bomo morali še malce počakati na predstavitev konkretnih dokazov britanskih preiskovalcev.

COMMENTS

Wordpress (0)