Hrvaška oblast se hvali, da podpira evropske vrednote, včeraj so poslanci vladajoče HDZ v Evropskem parlamentu pokazali svoj pravi obraz: HDZ-jeve evroposlanke v družbi Mussolinijeve – TOPNEWS.si

Hrvaška oblast se hvali, da podpira evropske vrednote, včeraj so poslanci vladajoče HDZ v Evropskem parlamentu pokazali svoj pravi obraz: HDZ-jeve evroposlanke v družbi Mussolinijeve

Hrvaška oblast se hvali, da podpira evropske vrednote, včeraj so poslanci vladajoče HDZ v Evropskem parlamentu pokazali svoj pravi obraz: HDZ-jeve evroposlanke v družbi Mussolinijeve

Evropski parlament

Hrvaški mediji, ki niso pod vplivom vladajoče HDZ, danes pišejo, da je včeraj 448 poslancev Evropskega parlamenta glasovalo, da se proti Orbanovi Madžarski v okviru evropskih inštitucij začne s postopkom odvzema pravice glasovanja na podlagi 7. člena Lizbonske pogodbe.

Proti je bilo 197 poslancev, 48 se jih je vzdržalo, kar pomeni, da je Evropski parlament z dvotretjinsko večino podprl postopek proti Madžarski in “prisolil” veliko zaušnico avtokratski politiki Viktorja Orbána.

Zanimivo je, da so hrvaški evroposlanci zagotovili podporo Madžarski, ki je obtožena spodkopavanja evropskih vrednot zaradi Orbanove avtokratične politike.

Poslanci HDZ so bili med tistimi 197-imi, ki so glasovali proti poročilu o Madžarski, v korist Viktorja Orbana, to pa je še posebej zanimivo, saj kaže odnos vladajoče stranke HDZ na Hrvaškem do temeljnih evropskih vrednot.

Viktor Orban po glasovanju v Evropskem parlamentu

Dvotretjinska večina poslancev v Evropskem parlamentu Orbanu očita, da je njegova oblast na Madžarskem ogrozila:
1. Delovanje volilne in ustavne ureditve
2. Neodvisnosti sodstva in pravice sodnikov
3. Boj proti korupciji
4. Zasebnost in varstvo podatkov
5. Svobodo izražanja
6. Akademsko svobodo
7. Svoboda veroizpovedi
8. Svobodo združevanja
9. Pravico do enakega obravnavanja
10. Pravice manjšin, vključno z Romi in Judi in njihovo pravico do varstva pred sovražnim govorom
11. Osnovne pravice migrantov, prosilcev za azil in beguncev
12. Ekonomske in socialne pravice.

Na včerajšnjem glasovanju je bilo ključnega pomena, kako bo glasovala največja parlamentarna skupina v Evropskem parlamentu – Evropska ljudska stranka – na koncu je večina njenih poslancev glasovala za poročilo in proti Orbanu.

Hrvaški poslanci iz vrst HDZ-ja, ki so del Evropske ljudske stranke, so glasovali proti poročilu in podprli Orbanovo politiko.

Zanimivo je, da so bile včeraj HDZ-jeve evroposlanke v družbi tistih, ki so glasovali za Orbana, v družbi vnukinje fašističnega diktatorja Benita Mussolinija, Alessandre Mussolini in seveda največjih zagovornikov Brexita iz Velike Britanije, piše Index.hr.

HDZ-jeve evroposlanke so glasovale enako kot trije komunistični poslanci iz Portugalske in trije komunistični poslanci iz Češke republike.

COMMENTS

Wordpress (0)