Generalni sekretar OZN Guterres: Podnebne spremembe so hitrejše od nas, odzovimo se vsaj do leta 2020! – TOPNEWS.si

Generalni sekretar OZN Guterres: Podnebne spremembe so hitrejše od nas, odzovimo se vsaj do leta 2020!

Generalni sekretar OZN Guterres: Podnebne spremembe so hitrejše od nas, odzovimo se vsaj do leta 2020!

Generalni sekretar organizacije združenih narodov Antonio Guterres je včeraj opozoril, da se svet sooča z “neposredno eksistencialno grožnjo”. Hitro je potrebno zmanjšati odvisnost od fosilnih goriv do leta 2020, da podnebne spremembe ne bi ušle nadzoru.

Prvi mož svetovne organizacije je poudaril, da gre za krizo, ki jo je treba nujno rešiti, opozarja pa na pomanjkanje vodstva v boju proti globalnemu segrevanju, poroča Associated Pess.

“Podnebne spremembe se gibljejo hitreje od nas. Zaustaviti moramo uničujoče emisije toplogrednih plinov in sprejeti ustrezne ukrepe za zaščito podnebja,” je dejal Guterres.

Po njegovem mnenju se ljudje po vsem svetu soočajo z rekordnimi temperaturami, medtem ko ekstremni vročinski valovi, gozdni požari in poplave “puščajo sledi smrti in opustošenja.”

Guterres je dejal, da znanstveniki že desetletja opozarjajo na globalno segrevanje, vendar pa “vedno več voditeljev zavrača njihova opozorila in vedno manj je takih, ki delujejo z vizijo, kot jo zahteva znanost.”

COMMENTS

Wordpress (0)