Režiser Michael Moore pozval Američane k “uporu” proti Trumpu – TOPNEWS.si

Režiser Michael Moore pozval Američane k “uporu” proti Trumpu

Režiser Michael Moore pozval Američane k “uporu” proti Trumpu

Režiser Michael Moore je v svojem novem dokumentarcu “Fahrenheit 11/9” pozval Američane pozval k “uporu” proti Donaldu Trumpu. Film, ki govori o vzponu milijarderja Donala Trupa na oblast, so predstavili na filmskem festivalu v Torontu.

Film prikazuje predvolilni večer 9. novembra (11/9 v ZDA) leta 2016. ki je predstavljal zmago Donalda Trumpa na predsedniških volitvah in izzval pretres v ameriškem političnem življenju.

Gre za neuradno nadaljevanje njegovega predhodnega filma “Fahrenheit 9/11” o prihodu na oblast Georgea W. Busha, dokumentarca, ki je ustvaril največji zaslužek vseh časov.

Moore ostaja zvest svojemu smislu provokacije in ni okleval potegniti vzporednice med vzponom na oblast Donalda Trumpa s pomočjo demagoških obljub, avtoritarnosti, napadov na medije, in vzponom nacista Adolfa Hitlerja v Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja.

“V tem trenutku ne potrebujemo molitve, potrebujemo delovanje”, je dejal ameriški režiser v četrtek zvečer, na premieri filma na festivalu v Torontu.

“Smo v vojni za vrnitev naše države”, je na rdeči preprogi dejal Moore.

Režiser Michael Moore od svojih rojakov zahteva, naj se politično aktivno udejstvujejo pred volitvami, torej na polovici mandata Donalda Trumpa, 6. novembra, v vseh državah ZDA, da bi s premagati republikanske kandidate in tako odvzeti večino predsedniški-republikanski stranki v Predstavniškem domu in Senatu ameriškega Kongresa.

Njegov film trebao bi se početi prikazivati pet tjedana prije tih izbora.

COMMENTS

Wordpress (0)