(VIDEO) Apokaliptične napovedi znanstvenikov: Razmere so alarmantne, vse države sveta že v rdečem – TOPNEWS.si

(VIDEO) Apokaliptične napovedi znanstvenikov: Razmere so alarmantne, vse države sveta že v rdečem

(VIDEO) Apokaliptične napovedi znanstvenikov: Razmere so alarmantne, vse države sveta že v rdečem

Znanstveniki že več let opozarjajo, da se Zemlja segreva, in da vse višja temperatura vpliva na podnebne spremembe ter posledično naše življenje. Navkljub znanstvenim dokazom, še vedno obstajajo svetovni politični voditelji, ki imajo težave s sprejemanjem dejstev ter z nasmehom, da bi upravičili svoje zgrešene politike do okolja, govorijo, da so bila poletja vedno vroča, zime pa vedno mrzle. Poleg tega ša je skrb zbujajoče tudi dejstvo, da imajo še vedno veliko svojih podpornikov.

Podatki kažejo, da je temperatura po svetu v zadnjih 150 letih narasla za vsaj pol, v poprečju pa za eno stopinjo Celzija.

Raziskovalec iz finskega Meteorološkega inštituta Antti Lipponen je zbral meritve povprečnih temperatur po svetu in izdelal vizualizacijo, ki je pretresljiva, prikazuje pa zastrašujoče podatke. Zemlja postaje vse bolj topla!

Lipponen je v svoji vizualizaciji zajel podatke iz 191 držav sveta in prikazal, da se je temperatura v vsaki državi spremenila v primerjavi s povprečno temperaturo, ki jo je ameriška NASA zabeležila med leti 1951 in 1980.

https://twitter.com/anttilip/status/1036321164510081024

Na začetku vizualnega prikaza so skoraj vse države predstavljene z modrimi krogi (temperaturami nižjimi od povprečja). Iz leta v leto pa ti krogi postajajo vse bolj rdeči in večji. Največja sprememba je vidna v tem stoletju, ko so vsi krogi na ekranu rdeči in se povečujejo.

Lippnen opozarja, da je povečanje temperature za dve stopinji Celzija dovolj, da vpliva na podnebje in podnebne spremembe. Nekatere države so to temperaturo oziroma povečanje že dosegle.

“Ne glede na to, kako vizualizirate, so spremembe videti zastrašujoče”, je opozoril Lipponen na Twitterju pri predstavitvi svojih dognanj.

COMMENTS

Wordpress (0)