(VIDEO) Šarec vložil listo ministrskih kandidatk in kandidatov, stara vlada Mira Cerarja pa je defilirala na Brdu pri Kranju na zadnji seji – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šarec vložil listo ministrskih kandidatk in kandidatov, stara vlada Mira Cerarja pa je defilirala na Brdu pri Kranju na zadnji seji

(VIDEO) Šarec vložil listo ministrskih kandidatk in kandidatov, stara vlada Mira Cerarja pa je defilirala na Brdu pri Kranju na zadnji seji

Marjan Šarec je danes nekaj po 12-ih vložil listo kandidatk in kandidatov v državni zbor in s tem nekaj dni pred iztekom roka, ki poteče v ponedeljek, končal ugibanja o dokončni sestavi ministrskega kabineta premierja. Zaslišanja ministrov se začenjajo v torek. Prvi bo očitno na vrsti Miro Cerar, ki je danes na Brdu imel zadnjo sejo vlade v sedanji sestavi.

Sicer pa naj bi, ko t je objavil Dejan Židan na TW predstavitve ministrov potekale od torka do četrtka.

V prisotnosti številnih snemalcev, fotografov in novinarjev so se danes ministri in ministrice Cerarjeve vlade najprej sprehodili od gradu Brdo proti Kongresnemu centru, kjer so se na skupinski fotografiji nastavili fotografom in snemalcem, potem pa odšli na sejo vlade, kjer se je Cerar vsem ministrom zahvalil za vse dobro ministrom, kar so storili za to državo.  “Delo v vladi ni bilo enostavno, a je prepričan, da so se trudili po najboljših močeh.”Prepričan sem, da ste se vsi trudili po najboljših močeh, seveda pa delo v vladi ni enostavno.”

V neformalnem pogovoru z novinarji je Cerar dejal, da je delo predsednika vlade po njegovih izkušnjah “najtežje neke vrste prekarno delo.” Pred vlado in novinarji je še dejal, da državo po štirih letih “puščajo v mnogo boljšem stanju, kot smo jo prejeli v vodenje in upravljanje leta 2014. ko je bila še finančna, socialna in tudi politična kriza.” V štirih letih pa so, kot je dejal Cerar, politično areno stabilizirali in omogočili bolj normalni razvoj.

Defile ministrov na Brdu pri Kranju je potem končal še z dvema skupinskima portretoma, saj je na drugem skupinskem fotografiranju manjkala ministrica za zdravstvo Milojka Kolar Celarc.

Sicer pa je vse skupaj potekalo v zelo sproščenem vzdušju, s številnimi, že kar filmskimi vložki, ki so na veselje novinarjev in snemalcev ostali zabeleženi za zgodovino.

COMMENTS

Wordpress (0)