Washington Post predvideva politični potres v ZDA: začenja se 11 najnevarnejših tednov Trumpove vladavine – TOPNEWS.si

Washington Post predvideva politični potres v ZDA: začenja se 11 najnevarnejših tednov Trumpove vladavine

Washington Post predvideva politični potres v ZDA: začenja se 11 najnevarnejših tednov Trumpove vladavine

Naslednjih 11 tednov bi lahko bilo najbolj bolečih v politiki ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je bila tudi do zdaj podobna cirkusu, ocenjuje Washington Post.

V prihodnjih 11-ih tednih, za katere Washington Post trdi, da bi utegnili biti najbolj napeto obdobje vladanja ameriškega predsednika Trumpa, so možne največje posledice. Trumpa namreč čakajo številni izzivi, med katerimi je prvi nevaren izziv – primer proti Trumpovemu nekdanjemu odvetniku, Michaelu Cohenu.

Zvezni organi so preiskovali, ali je Cohen ogoljufal banko ter davčni urad in si pridobil posojila v višini več kot 20 milijonov dolarjev za podjetja v njegovi lasti in v lasti njegove družine. Preverjali so tudi, če je Cohen kršil zakon o financiranju volilne kampanje ali katerikoli zvezni zakon, ko je pomagal skleniti pogodbe za molk ženskam, ki trdijo, da so imele razmerje s Trumpom.

https://twitter.com/SGTMike59/status/1032091442137706496

Cohen je v torek priznal krivdo, da je kršil zakon o financiranju kampanje in tudi v nekaterih drugih obtožbah in povedal, da je po navodilu kandidata za zvezni položaj organiziral plačila, da bi vplival na predsedniške volitve leta 2016.

Cohenovo priznanje je povezano z denarjem, ki je bil izplačan domnevnim Trumpovim ljubicam med predvolilno kampanjo leta 2016. Cohen je poudaril, da je organiziral plačila, katerih “glavni namen je bil vpliv na volitve”, po navodilu kandidata za zvezno funkcijo, ki pa ga ni imenoval.

Cohen, ki je pred tem z zveznim tožilcem sklenil sporazum o priznanju krivde, se je izrekel za krivega v osmih točkah obtožnice, vključno z utajo davkov in dajanjem lažnih izjav finančni instituciji.

Vendar pa so pred Trumpov tudi drugi izzivi. Namreč, Paul Manafort, njegov nekdanji šef kampanje, se sooča z dvema sodnima procesoma. Drugi je povezan z zadevo, ki je neposredno povezana z njegovim delom v državah nekdanje Sovjetske zveze in načini, na katere so njihove aktivnosti vplivale na njegovo delo v Trumpovi predvolilni kampanji.

Michael Cohen

Posebni svetovalec Robert Mueller bi lahko kmalu predstavil nove obtožnice ali celo objavil končno poročilo o ruskem vmešavanju v Trumpovo kampanjo. Trump bo najverjetneje nadaljeval z ukinjanjem dostopa do zaupnih dokumentov svojim kritikom iz obveščevalne skupnosti, ki bo privedlo do še večjih kritik s strani Demokratske stranke, kot tudi vse bolj pogostejših primerjav z Richardom Nixonom.

Trumpova nekdanja svetovalka Omarosa Manigo Newman bo nadaljevala z objavo posnetkov intervjujev z ljudmi v Beli hiši. V Teksasu pripravljajo tožbo, v kateri bodo republikanske države in administracija poskušali uničiti celoten Zakon o dostopnem zdravstvenem varstvu, znan kot Obamacare, ki bo dala demokratom predmet neprecenljive vrednosti za kampanjo.

Kmalu se bo začelo tudi zaslišanje o imenovanju Bretta Kavanaugha za sodnika vrhovnega sodišča. Če se bo ta proces zaključil z zmago Trumpovega kandidata, bo to verjetno privedlo do strahu in nasprotovanja opozicijskih demokratov, saj bodo spoznali, kako intenzivno konzervativno bo z njimi vrhovno sodišče.

To so samo nekatere stvari, ki se bodo kmalu zgodile, in obstaja veliko nepredvidljivih posledic, ki jih lahko povzroči Trumpovo vedenje. Njegov trgovinski konflikt z drugimi državami je do zdaj povzročil le izgube delovnih mest in negotovost, možne pa so tudi nove mednarodne krize in konflikti z ameriškimi zavezniki, ocenjuje Washington Post.

Kulminacija prihajajočega napetega obdobja so tudi novembrske volitve v Kongres, ker če bodo demokrati prevzeli nadzor, so možne nove preiskave Trumpovih škandalov.

COMMENTS

Wordpress (0)