Ameriški mediji začeli kampanjo proti Trumpu: Nismo nikogaršnji sovražniki, ti se greš umazano vojno proti nam! – TOPNEWS.si

Ameriški mediji začeli kampanjo proti Trumpu: Nismo nikogaršnji sovražniki, ti se greš umazano vojno proti nam!

Ameriški mediji začeli kampanjo proti Trumpu: Nismo nikogaršnji sovražniki, ti se greš umazano vojno proti nam!

NEW YORK – Več kot 300 ameriških medijskih organizacij je začelo kampanjo za svobodo tiska v odgovor na napade ameriškega predsednika Donalda Trumpa na novinarje.

Boston Globe je prejšnji teden pozval k vsenacioalni kritiki na račun predsednikove “umazane vojne” proti medijem in uporabil hashtag “Nikogaršnji sovražnik” (#EnemyOfNone).

Trump je večkrat kritiziral medijska poročila kot “lažne novice” in novinarje imenoval za “sovražnike državljanov”.

V uvodniku z naslovom “Novinarji niso sovražniki,” je Boston Globe sporočil, da je svoboda tiska bistvo ameriškega principa že več kot 200 let. Članek govori o “nevarnosti napadov ameriške administracije na medije” in poziva druge medije, naj storijo enako.

Vodilni ameriški dnevniki in manjši lokalni časopisi so obljubili, da bodo sledili pozivu, pridružili pa so se tudi nekateri tuji mediji, kot je britanski Guardian.

“Trump je prvi predsednik, ki se zdi, da vodi namensko in dosledno politiko spodkopavanja, delegitimnosti in celo ogrožanja dela medijev,” je zapisal v uvodniku londonski Guardian.

COMMENTS

Wordpress (0)