(VIDEO) Šarec o odločitvi Levice: “Dober obet za nadaljnje korake” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Šarec o odločitvi Levice: “Dober obet za nadaljnje korake”

(VIDEO) Šarec o odločitvi Levice: “Dober obet za nadaljnje korake”

Odziv Marjana Šarca, predsednika LMŠ, na odločitev Levice, je bil optimističen: “Že v pogovoru pred dnevi mi je Luka Mesec zatrdil, da je vodstvo stranke storilo vse, da bi bil izid referenduma pozitiven. Danes se je to potrdilo v polni meri in je dober obet za nadaljnje korake. Čaka naš še podpis protokola o sodelovanju. Po tem bodo izpolnjeni vsi pogoji, da Levca prispeva svoje glasove na glasovanju o mandatarju prihodnji petek”.

Poslanec Levice, Primož Siter, je na vprašanje, ali izid referenduma že pomeni podporo Marjanu Šarcu za mandatarja, dejal, da ne. “Je pa dobro odpiranje vrat za nadaljevanje pogajanja oziroma za snovanje končnega sporazuma, na podlagi katerega pa bomo lahko poslanke in poslanci potrdili mandat oziroma podprli kandidaturo Marjana Šarca.”

Poslanec Levice Primož Siter je sicer pritrdil, da je članstvo Levice na internem referendumu podprlo snovanje sporazuma o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado. Referenduma se je udeležilo 40,81 odstotka članov, od tega jih je za glasovalo 84,66 odstotka. To sicer še avtomatično ne pomeni podpore poslancev Levice Marjanu Šarcu na glasovanju o mandatarju. Siter je še dejal, da je pri vseh strankah izrazita pripravljenost, da najverjetneje že jutri oziroma v prihodnjih dneh zaprejo vsebino protokola in s tem odprejo pot vladi Marjana Šarca,

Pritrdil je tudi, da za njihovo podporo Šarcu v Levici potrebujejo še zagotovilo, da se koalicijski sporazum po glasovanju ne bo bistveno spreminjal, in končni dogovor o protokolu o sodelovanju. Ob tem pa je poudaril, da so “te stvari v glavnem že dorečene”, tako v Levici pričakujejo, da bo v petek, ko se bodo prvaki šestorčka znova srečali zadnji dan usklajevanj, in bo partnerski sporazum dokončno potrjen. “Mi smo pripravljeni, smo v nizkem startu, podpora z naše strani je pripravljena, vse ostalo je odvisno od petorčka,” je navedel.

COMMENTS

Wordpress (0)