Znani ameriški filozof Naom Chomsky: Prenehajte že z Rusijagate-om, Izrael je država, ki se neposredno meša v ameriško politiko! – TOPNEWS.si

Znani ameriški filozof Naom Chomsky: Prenehajte že z Rusijagate-om, Izrael je država, ki se neposredno meša v ameriško politiko!

Znani ameriški filozof Naom Chomsky: Prenehajte že z Rusijagate-om, Izrael je država, ki se neposredno meša v ameriško politiko!

Ameriški Independent je pred kratkim pisal o napenjanju mišic v ameriški politični areni v zvezi z ruskim vmešavanjem v ameriške predsedniške volitve in za mnenje v zvezi s tem vprašal znanega ameriškega filozofa Noama Chomskega.

Čeprav je minilo več kot leto in pol od ameriških predsedniških volitev, se v ZDA še vedno ukvarjajo z “lovom na čarovnice”, in iščejo sledi ter dokaze glede morebitnega “ruskega vmešavanja v notranje zadeve ZDA”. Konkretni rezultatov v zvezi s tem še vedno ni, so se pa pojavili pravi dokazi, da so se v ameriško notranjo politiko vmešavale pravzaprav druge države, med njimi najbolj prednjači predvsem Izrael.

Slavni ameriški filozof in pisatelj, profesor z Inštituta za tehnologijo v Massachusetts-u, Noam Chomsky (89) je obtožil ameriške medije, da preveč pozornosti posvečajo “Russiagate” škandalu oziroma ruskemu vmešavanju v ameriške predsedniške volitve, nihče pa se dejansko ne ukvarja oziroma posveča pozornost temu, kar dejansko počne Izrael.

“Če vas že zanima tuje vmešavanje v naše volitve, pa čeprav so Rusi v tem morebiti tudi sodelovali, se tega ne da na nikakršen način primerjati z vmešavanjem, ki ga izvaja Izrael in to precej javno,” je dejal Chomsky.

Za primer je Chomsky navedel ne le vpliv izraelskih lobistov na odločanje v vladi ZDA, saj so prav izraelski lobisti močnejši od katerihkoli drugih, temveč tudi pritisk, ki ga neposredno izvajajo izraelske oblasti na ameriško izvršno in zakonodajno oblast.

“Ko je izraelski premier Benjamin Netanyahu leta 2015 priletel v Washington, je ne le obšel takratnega predsednika Baracka Obamo, temveč si je tudi brez njegovega dovoljenja privoščil govor pred kongresom o tem, da jedrski sporazum z Iranom ni dober. To pomeni, da je vodja neke države javno agitiral za svoje cilje,” je dejal Chomsky.

Ameriški filozof se je tudi vprašal, ali je ruski predsednik Vladimir Putin kdajkoli prišel v ameriški kongres in poskušal s svojim govorom preusmeriti politično usmeritev Amerike?

COMMENTS

Wordpress (0)