Črnogorska vlada odgovorila Trumpu: V današnjem svetu ni pomembno kako ste veliki ali majhni, temveč, v kakšni meri negujete svobodo, solidarnost in demokracijo! – TOPNEWS.si

Črnogorska vlada odgovorila Trumpu: V današnjem svetu ni pomembno kako ste veliki ali majhni, temveč, v kakšni meri negujete svobodo, solidarnost in demokracijo!

Črnogorska vlada odgovorila Trumpu: V današnjem svetu ni pomembno kako ste veliki ali majhni, temveč, v kakšni meri negujete svobodo, solidarnost in demokracijo!

Podpredsednik ZDA Mike Pence in predsednik Črne gore Duško Marković

Črna gora je ponosna na svojo zgodovino, tradicijo in miroljubno politiko, ki je privedla do pozicije stabilizirajoče države v regiji in edine države, v kateri ni bilo vojne po razpadu bivše Jugoslavije.

Zaradi velikega zanimanja številnih domačih in tujih medijev je vlada Črne gore objavila sporočilo za javnost, v katerem se je opredelila do izjave predsednika ZDA Donalda Trumpa, izrečene v intervjuju za ameriško TV Fox. Ameriški predsednik Donald Trump je v intervjuju dejal, da so ljudje v Črni gori zelo močni, hkrati pa tudi zelo agresivni in da bi izražanje te agresivnosti lahko privedlo do vojne: “Črna gora je majhna država z zelo močnimi ljudmi. So zelo močni ljudje. So zelo agresivni ljudje, lahko postanejo agresivnejši in čestitam – mi smo v tretji svetovni vojni.”

V sporočilu je Črnogorska vlada tudi napisala, da je Črna gora država, ki je sprejela in zaščitila 120.000 nesrečnih ljudi in družin.

“Država, ki je prva v Evropi nudila odpor fašizmu in danes kot nova članica NATO in kandidatka za članstvo v Evropski uniji prispeva k miru in stabilnosti, ne le na evropskem kontinentu, temveč tudi po svetu, skupaj z ameriškimi vojaki v Afganistanu. Mi gradimo prijateljstva in niti enega nismo izgubili, hkrati smo sposobni hrabro in odločno braniti in ubraniti lastne nacionalne interese. V današnjem svetu, polnem izzivov, ni pomembno kako ste veliki ali majhni, temveč, v kakšni meri negujete vrednote svobode, solidarnosti in demokracije. Zaradi vsega tega je prijateljstvo in zavezništvo Črne gore in Združenih držav Amerike močno in trajno”, piše v sporočilu Vlade Črne Gore.

COMMENTS

Wordpress (0)