Putin pustil Trumpa čakati 55 minut. Čakali so ga tudi papež Frančišek, Angela Merkel, Barack Obama… – TOPNEWS.si

Putin pustil Trumpa čakati 55 minut. Čakali so ga tudi papež Frančišek, Angela Merkel, Barack Obama…

Putin pustil Trumpa čakati 55 minut. Čakali so ga tudi papež Frančišek, Angela Merkel, Barack Obama…

Zamujanje ruskega predsednika je postalo že legendarno. Ruski predsednik Vladimir Putin je pustil v Helsinkih čakati predsednika ZDA Donalda Trumpa 55 minut, bolje se ni godilo niti papežu Frančišku, Johnu Kerryju, Viktorju Janukoviču, Angeli Merkel, pa tudi Putinovi bivši soprogi Ljudmili, ki se je večkrat čakajoč na Putina zaradi njegovega večkratnega zamujanja jokala na metro postajah.

Putinovo zamujanje je legendarno. Poročevalci iz Kremlja so navajeni na večurna čakanja, ker se Putinova srečanja z državniki redko začenjajo pravočasno. Njegovo zamujanje varira od voditelja do voditelja in če Putin zamuja le eno uro, je to znak njegovega spoštovanja do gosta.

Najdlje doslej ga je čakala nemška kanclerka Angela Merkel, ki je v Moskvi lata 2014 na obisku nanj čakala štiri ure in 15 minut. Zanimivo je, da ga je Merklova čakala zato, ker se je Putin zadržal na vojaški paradi v Srbiji.

Angela Merkel in Vladimir Putin

Naslednji rekorder v čakanju na Putina je nekdanji ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, ki je leta 2012 velikokrat v štirih urah pogledal na svojo uro, malce manj je čakala bivša ukrajinska premierka Julija Timošenko leta 2009, ko ga je čakala le tri ure.

Prav toliko časa sta ruskega predsednika čakala tudi beloruski predsednik Aleksander Lukašenko in japonski premier Shinzo Abe.

Vladimir Putin in Shinzo Abe

Pred tremi leti so zamujali s sejo Generalne skupščine Združenih narodov uro in 20 minut, ker so čakali na Putina, ki je močno zamujal.
Približno uro sta ga čakala papež Frančišek (50 minut) in indijski premier Narendra Modi, Barak Obama pa 40 minut.

Še najbolje jo je odnesla britanska kraljica Elizabeta II, ki ga je čakala le skromnih 14 minut.

Vladimir Putin in papež Frančišek

Putin je zamujal tudi na začetku svojega mandata. Leta 2002 so Putina starši otrok, umrlih v letalski nesreči, čakali na pogrebu celi dve uri.

Kraljica Elizabeta II. in Vladimir Putin

Putin je leta 2012 zamujal tri ure na sestanek z ameriškim državnim sekretarjem Johnom Kerryjem v Moskvi, ki se je ta čas moral zadovoljiti s sprehajanjem po Rdečem trgu, preden je dobil zeleno luč iz Kremlja. Ni znano, da bi kateri od voditeljev obupal in odnehal preden se je sestal z ruskim predsednikom.

Ruski predsednik pa nikoli ne zamuja na tiskovne konference in televizijska soočenja, kar dokazuje, da je še kako sposoben pravočasno priti. Predvideva se, da je njegovo zamujanje na pomembna srečanja namerno in da je cilj ustvarjanje psihološkega efekta nad sogovornikom.

John Kerry in Vladimir Putin

Tudi bivša Putinova soproga Ljudmila je potrdila, da je Putin zamujal že dosti prej, preden je postal predsednik države.

Vladimir Putin in Ljudmila Putin

“Sama nikoli nisem zamujala, Vladimir pa je imel to navado. Njegovo običajno zamujanje je običajno trajalo uro in pol. Spomnim se, da sam ga ob neki priložnosti čakala v metroju. Prvih 15 minut zamujanja je še nekako v redu, pol ure še nekako gre. Ko pa je minila ura, njega pa še vedno ni bilo, tedaj sem začela jokati, ” je dejala Ljudmila Putin. To, kar je najbolj zanimivo v čeli zgodbi je, da poleg toliko kritik na račun zamujanja, si še nihče ni drznil oditi pred sestankom z Vladimirjem Putinom. To morda tudi pojasnjuje Putinovo tovrstno obnašanje, saj točno ve, da ga bo, ne glede na njegovo zamudo, dotični vedno počakal.

COMMENTS

Wordpress (0)