(VIDEO) Trump z vedenjem spet šokiral javnost! Prekršil tri protokole v le 10-ih minutah – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump z vedenjem spet šokiral javnost! Prekršil tri protokole v le 10-ih minutah

(VIDEO) Trump z vedenjem spet šokiral javnost! Prekršil tri protokole v le 10-ih minutah

Ameriški predsednik Donald Trump je bil prvič na uradnem obisku v Veliki Britaniji. Ob priložnosti srečanja s kraljico Elizabeto II. je prekršil uraden protokol in to celo trikrat!

Po poročanju britanskega Daily Maila, že od samega začetka nekatere zadeve niso šle tako, kot bi morale.

Ameriškega predsednika Trumpa je 92-letna kraljica Elizabeta II. čakala okoli 15 minut, saj je zamujal. Medtem ko ga je čakala, je kraljica Elizabeta II. stala sama in opazno nervozna nekajkrat pogledala na uro.

Ko se je Trump končno pojavil, se ob priložnosti rokovanja ni želel prikloniti kraljici, enako je storila tudi njegova soproga Melania, ki pa se ji slednje šteje za manjši prekršek, saj ženske niso obvezane to storiti ob srečanju s člani kraljeve družine.

Novo napako v protokolu je Trump storil, ker je hodil pred kraljico, ji pri tem obrnil hrbet in ga kraljici ves čas tudi kazal.

Trump ne le, da je hodil pred njo, temveč jo je v nekem trenutku popolnoma blokiral, tako, da je kraljica morala okoli njega. Sicer pa tudi kraljičin soprog, princ Philip, vedno hodi nekaj korakov za njo.

Trump je objavil tudi fotografijo, na kateri sedi v najljubšem naslanjaču Winstona Churchilla.

To je le še bolj razbesnelo njegove kritike, ki menijo, da Trump nima nobenega spoštovanja do priljubljenega in spoštovanega voditelja Velike Britanije.

Škandalozno se jim zdi, da je Trump med obiskom kritiziral premierko Theresu May v zvezi z Brexitom, nato nista s soprogo spoštovala dolgoletno uveljavljeni protokol angleško kraljico.

Poslanec Laburistov Stephen Doughty je komentiral: “Fotografija Donalda Trumpa, kako sedi v Churchillovem naslanjaču je izzvala knedel v grlu mnogih Britancev, ne le, da je Trump eden od najslabših predsednikov v ameriški zgodovini, ni dostojen primerjave z našim vojnim voditeljem, ki je rešil našo nacijo v najtemnejšem času”.

Njegova kolegica pa je bila kategorična: “Churchill je poosebljenje najboljšega britanskega duha, ko smo se borili in premagali fašiste med Drugo svetovno vojno. Glede na Trumpove grozne akcije in retoriko, on ne zasluži niti pogleda na Churchillov spomenik, kaj šele, da bi sedel v njegovem fotelju”.

Trump in Melania sta bila v času obiska nastanjena v palači Blenheim, v kateri se je rodil Winston Churchill. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sara Huckabee Sander je na Twitterju objavila fotografijo svojega šefa v Churchillovem fotelju.

V času Trumpovega obiska v Veliki Britaniji so po državi potekale številne demonstracije nasprotnikov njegove politike. Klub temu je Trump izjavil, da ga imajo Britanci radi.

COMMENTS

Wordpress (0)