Skupina GEN-I je vodilna družba na področju zelene energije na slovenskem in evropskem trgu, ki ima za seboj številne rekorde – TOPNEWS.si

Skupina GEN-I je vodilna družba na področju zelene energije na slovenskem in evropskem trgu, ki ima za seboj številne rekorde

Skupina GEN-I je vodilna družba na področju zelene energije na slovenskem in evropskem trgu, ki ima za seboj številne rekorde

Za družbo in Skupino GEN-I je leto rekordov, ki je v lanskem letu dosegla odličen poslovni rezultat. S 51,5 TWh prodane energije na 22 evropskih trgih je prvič v svoji zgodovini presegla 2 milijardi evrov prihodkov. Skupina GEN-I je lani postavila več kot tristo sončnih elektrarn za samooskrbo. S pravilno napovedjo rasti cen v preteklem letu je pomagala svojim partnerjem pri ustreznih odločitvah za nakup električne energije.

V letu 2017 je skupina ustvarila 2,38 milijarde evrov prihodkov, kar je 50,5 odstotka več kot leta 2016 in 53,5 odstotka več od načrta. V zaostrenih razmerah na evropskih energetskih trgih je ustvarila 13,5 milijona evrov dobička in s tem za 84 odstotkov izboljšala poslovni izid iz leta poprej.

Prvič v zgodovini je družba prebila mejo dveh milijard evrov prihodkov. Presegli so tudi vse načrte glede načrtovanega dobička. GEN-I je tako utrdil sloves enega najhitreje rastočih energetskih podjetij v Evropi. Skupina je na 22 evropskih trgih prodala 51,5 TWh električne energije, kar je 20,5 odstotka več kot leto prej.

V Evropi krepi svojo prisotnost in položaj zanesljivega partnerja za napredne rešitve pri trgovanju in prodaji na evropskem energetskem trgu. V osmih državah z električno energijo in zemeljskim plinom oskrbuje več kot 186.000 končnih kupcev. GEN-I ima v Evropi 17 hčerinskih družb in 200 trgovskih partnerjev, ki zagotavljajo tržno likvidnost za učinkovito upravljanje podjetja.

Sončna elektrarna na strehi

“Odločitev za intenzivna vlaganja v razvoj in kadre v preteklih letih se je izkazala za pravilno. V mojem prvem mandatu smo želeli biti najboljši trgovec v jugovzhodni Evropi, v drugem pa najcenejši ponudnik energentov. Vse to smo dosegli. V mojem tretjem mandatu smo si zastavili cilj, da bomo vlagali v znanje in na ta račun kovali prihodnost in dobičke. V istem času, ko smo povečali zaposlenost, prihodke in dobičke, smo uspeli osvojiti tudi nova področja in znanja, s čimer smo še bolj konkurenčni na trgu,” je dejal predsednik uprave dr. Golob.

V Sloveniji je bilo lansko leto za GEN-I prelomno tudi zaradi uspešnega začetka ponudbe sončnih elektrarn za samooskrbo. V kratkem času jih je družba postavila več kot 300. GEN-I je tudi prvi ponudnik električne energije, ki poleg “običajne” dobave elektrike ponuja tudi postavitev lastne, domače sončne elektrarne. Konfiguracijo sončne elektrarne prilagodijo potrebam in željam strank, ki jim pri tem svetujejo izkušeni strokovnjaki.

Mag. Bojan Kumer

Dr. Dejan Paravan

“Smo na začetku energetske tranzicije, ki vsakemu od nas omogoča, da lahko samostojno načrtuje svojo energetsko prihodnost, če tako želi. Vlak se že pelje in od vsakega od nas je odvisno, ali se bo pridružil,” je napovedal dr. Golob.

Poslovni rezultati dokazujejo, da se v GEN-I vedno prilagajajo na spreminjajoče se razmere na trgih s fleksibilnostjo, inovativnostjo in usmerjenostjo v prihodnost. Vse aktivnosti v družbi in skupini so usmerjene v zadovoljstvo strank, ki jim v GEN-I pravilno in pravočasno svetujejo pri odločitvah.

Budno spremljanje dogajanja na mednarodnih energetskih trgih družbi GEN-I omogoča uspešno napovedovanje trendov na veleprodajnem trgu električne energije, kjer so cene v zadnjih mesecih padle za 20 odstotkov.

Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

“Obrat gibanja cen na trgu električne energije, ki se je zgodil konec novembra 2017, še traja. Cene se približujejo cenovnim ravnem iz začetka lanskega leta. Zato imajo danes tista podjetja, ki so lani zaradi neaktivnosti sprejela slabe odločitve za dobave v letu 2018 priložnost, da za prihajajoča leta izboljšajo svojo nabavno strategijo,” ugotavlja dr. Dejan Paravan, direktor strateškega inoviranja v družbi GEN-I.

»Ponosni smo, da so se naša priporočila kupcem na lanskem srečanju partnerjev izkazala za pravilna, torej naj ne čakajo z odločitvijo za nakup energije, saj so cene električne energije po tem začele strmo naraščati,« je dejal mag. Bojan Kumer, direktor prodaje GEN-I.

»Danes odjemalcem dodatno dokazujemo, da ni pomembna cena, po kateri so danes kupili, ampak da kupujejo pri partnerju, ki jim bo znal svetovati in jih voditi skozi vse skupaj, da bo na koncu strošek najnižji,« meni dr. Golob.

COMMENTS

Wordpress (0)