Trumpa vprašali, ali bo priznal rusko aneksijo Krima: Odgovor ameriškega predsednika je vse presenetil! – TOPNEWS.si

Trumpa vprašali, ali bo priznal rusko aneksijo Krima: Odgovor ameriškega predsednika je vse presenetil!

Trumpa vprašali, ali bo priznal rusko aneksijo Krima: Odgovor ameriškega predsednika je vse presenetil!

Predsednik ZDA Donald Trump ni izključil možnosti, da ZDA priznajo rusko pripojitev Krima.

“Bomo videli! Predsednik Barack Obama je dovolil, da do tega pride”, je včeraj dejal Trump novinarjem v predsedniškem letalu.

Rusija je leta 2014 pripojila Krim, kar so ZDA in EU močno obsodile. Na vprašanje o bližajočem se ameriško-ruskem vrhu z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Helsinkih, je Trump dejal, da se bosta pogovarjala “o vsem”.

“Ne želimo, da bi se kdo vmešaval v naše volitve”, je dejal Trump in dodal, da se bo o tem temeljito pogovoril z Vladimirjem Putino. Predsednik ZDA neprestano izraža dvome glede ruskega vmešavanja v ameriške predsedniške volitve, na katerih je zmagal.

Trump je novinarjem v predsedniškem letalu na poti v New Jersey tudi povedal, da se bo pogovarjal tudi o Siriji in Ukrajini.

Pred tem je tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov dejal, da de bosta predsednika na vrhu v Helsinkih 16. julija pogovarjala o številnih zapletenih vprašanjih, med drugim “zelo obširno o Siriji”.

Po njegovih besedah so v teku temeljite priprave glede vrha v Helsinkih.

CNN je včeraj poročal, da Trump upa, da bo dosegel s Putinom dogovor, ki bo omogočil hiter umik ameriških sil iz Sirije.

COMMENTS

Wordpress (0)