Hollywoodska zveda Susan Sarandon aretirana na protestih proti Trupovi politiki ločevanja migrantskih družin: Policija aretirala okoli 600 protestnikov! – TOPNEWS.si

Hollywoodska zveda Susan Sarandon aretirana na protestih proti Trupovi politiki ločevanja migrantskih družin: Policija aretirala okoli 600 protestnikov!

Hollywoodska zveda Susan Sarandon aretirana na protestih proti Trupovi politiki ločevanja migrantskih družin: Policija aretirala okoli 600 protestnikov!

Ameriška policija je aretirala okoli 600 žensk, med katerimi je bila tudi holliwoodska igralka Suzan Sarandon, ki je sodelovala na protestu v znak protesta ločevanja otrok od staršev migrantskih družin pred poslopjem ameriškega Senata.

Po natančnih podatkih policije je bilo v Washingtonu aretiranih 575 oseb zaradi nezakonitih četrtkovih protestov, poroča BBC.

Ženske so protestirale proti odločitvi politike ameriške administracije glede ničelne tolerance do migracije in ločevanja otrok od njihovih staršev na meji z Mehiko. Nove proteste bodo izvedli v soboto.

Oskarjevka Susan Sarandon je novico o svoji aretaciji sporočila preko Twitterja.

Med aretiranimi je tudi kongresnica, članica Demokratske stranke, Pramila Jayapal.

Kongresnica Pramila Jayapal

Na posnetkih z demonstracij se vidi in sliši, kako ženske vzklikajo “nam je mar” aludirajoč na kontroverzno odločitev prve dame Melanie Trump, ki si je oblekla jakno z napisom “Res mi je mar, kaj pa tebi?” med obiskom pripornega centra za otroke migrante v Teksasu.

Številne protestnice so nosile transparente, na katerih je pisalo, da morajo družine ostati skupaj.

COMMENTS

Wordpress (0)