Aretirana prostitutka-migrantka, ki je širila HIV po Srbiji! – TOPNEWS.si

Aretirana prostitutka-migrantka, ki je širila HIV po Srbiji!

Aretirana prostitutka-migrantka, ki je širila HIV po Srbiji!

Srbska policija je aretirala prostitutko – migrantko, ki je širila virus HIV in zaradi katere se je v zadnjem tednu tresla Srbija. Fatimo Alas (38), prostitutko iz Jordanije, ki naj bi domnevno širila virus HIV po Srbiji, so aretirali danes zjutraj. Po poročanju srbskih medijev so ji odredili 20 dni zapora in prepeljali v ženski zapor v Požarevac.

Policija je Fatimo našla na ulici v Beogradu. Ko so ji napisali prekrškovno prijavo zaradi prostitucije, pri sebi ni imela denarja, da bi plačala kazen, zaradi česar so jo odpeljali v zapor. Jordanko je policijska patrulja sicer našla v Beogradu že pred dvema dnevoma. Poklicali so nujno medicinsko pomoč, ki je prišla na teren in jo odpeljala. Odvzeli so ji kri in vzorec poslali v analizo. Policija Fatimo takrat ni aretirala, temveč so jo le izročili medicinskemu osebju. Nato pa ji je uspelo pobegniti iz kombija, saj naj bi bila psihično labilna.

Spomnimo, Fatima je lani avgusta prispela v Srbijo, do pred kratkim pa je bila nastanjena v Sprejemnem centru za begunce v Kikindi.

“Sredi maja je zapustila kamp v Kikindi in se odpravila v Subotico, nato pa odšla v Beograd, kjer se je ukvarjala s prostitucijo, vendar še ni znano, koliko ljudi je medtem okužila z virusom HIV. Nihče v tem trenutku ne more oceniti obseg okuženih. Vprašanje je, koliko njenih klientov je medtem imelo intimne odnose z drugim osebami”, pravi policijski vir, ki je še povedal, da je Fatima “ordinirala” v parku pri Ekonomski fakulteti in v okolici glavne avtobusne postaje. Na podlagi ugotovitev, naj bi doslej bila intimna z najmanj 500 ljudmi, v povprečju pa naj bi imela 5 strank na dan.

Tisti, ki so videli Fatimo Alas, jo opisujejo kot lepo, prikupno črnolaso in zelo komunikativno žensko. Lani je s skupino migrantov pokušala ilegalno prestopiti srbsko-madžarsko mejo. Našli so jo v slabem psihofizičnem stanju. Najprej so zanjo poskrbeli v Subotiškem sprejemnem centru. Potem so jo premestili v Kikindo, kjer so opazili, da se zelo čudno vede. Najprej je zavračala psihološko pomoč, v nekem trenutku pa se je le odločila sprejeti strokovno pomoč in terapijo, ki pa je ni dolgo koristila, saj je odhajala, bežala in se ponovno vračala. Gre za nestabilno in nesrečno osebo, ki potrebuje institucionalno pomoč, pravijo v sprejemnem centru za begunce. V Srbiji se trenutno nahaja okoli 3100 migrantov.

COMMENTS

Wordpress (0)