Nemški notranji minister Seehofer: Nimam namena zrušiti Angele Merkel! – TOPNEWS.si

Nemški notranji minister Seehofer: Nimam namena zrušiti Angele Merkel!

Nemški notranji minister Seehofer: Nimam namena zrušiti Angele Merkel!

BERLIN – Minister za notranje zadeve Nemčije Horst Seehofer zatrjuje, da njegova stranka, bavarska Krščanskosocialna unija (CSU), nima namena zrušiti kanclerke Angele Merkel in njene vlade, vendar pa še naprej ni na vidiku nobenega znaka glede kompromisa v obračunu glede migrantov.

Seehofer zahteva, da Nemčija začne z vračanjem posameznih migrantov z meje, medtem ko Merklova nasprotuje enostranskim akcijam in trdi, da bi to oslabilo 28-člansko Evropsko unijo.

Seehofer je na čelu stranke CSU, ki je sestrska stranka CDU, Angele Merkel. AP poroča, da ima Seehoferjeva stranka jutri sestanek vodstva stranke, na katerem bi lahko Seehofer dobil pooblastilo, da uveljavi svojo zahtevo pri Merklovi. V kolikor bi to storil, bi ta poteza lahko ogrozila nemško vlado.

“Nihče v CSU nima interesa, da bi rušil vlado kanclerke… ali razdrl koalicijo”, je dejal Seehofer za današnji izvod časnika Bild am Sontag.

Nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer je pred kratkim že zamenjal šefinjo Federalne pisarne za migracije in begunce (BAMF) Juto Kord, ki je bila vpletena v škandal glede nepravilnosti v zvezi s sprejemanjem odločitev o azilu za migrante.

Seehoferjeva odločitev je prišla v trenutku kulminacije spora glede migracij, ki grozi, da bo razdelil konzervativni blok kanclerke Angele Merkel.

Merklova CDU in sestrska CSU sta v sporu glede načina reševanja vprašanja migrantov, ki izziva napetosti tudi med članicami EU.

Kordova se je znašla na udaru kritik, potem ko je interna revizija 4.568 odločitev o dodeljevanju azila znotraj BAMF pokazala, da je izpostava te pisarne v Bremnu zavestno in redno kršila pravne predpise in interna pravila.
Spor med strankama Merklove in Seehoferja ogroža prihodnost vlade, le tri mesece potem, ko je bila oblikovana koalicija s Socialdemokrati levega centra, ki pa pri vprašanju migrantske zakonodaje podpirajo Merklovo.

COMMENTS

Wordpress (0)